Seashell

Jag såg en look där Linda Hallberg blandade skuggorna från sin duokroma palett Enchanted Secrets lite huller om buller på ögonlocken, vilket skapade helt fantastiska färgskiftningar och gav mig svåra habegär. Och jag är verkligen sugen på både Enchanted Secrets och Metallic Mysteries, men jag kom på att jag kan ju faktiskt skapa en liknande look med det jag har hemma. Nu blev min look inte särskilt lik Lindas, eftersom jag gjorde en skirare variant med ljus bas, men tekniken är ungefär den samma: att mixa duokroma skuggor lite huller ombuller ovanpå en lite klistrig bas, t.ex. en krämig ögonpenna eller krämskugga. Jag använde mig av en ljusskimrig ögonpenna från H&M, och Kat von D:s Alchemist Palette samt Aurora-paletten från Anastasia Beverly Hills ovanpå pennan. Och så borstade jag lite bronzer i globlinjen för att få lite djup på det hela.

Jag såg framför mig insidan på ett snäckskal när jag gjorde den här sminkningen. Jag vet inte varför, men precis efter att jag klart och tydligt förkunnat att jag är less på hela sjöjungfru- och enhörningstrenden verkar jag helt plötsligt dras till allt duokromt, iriserande, rosa/blått/guld/lila/turkos-skiftande. Nåväl, det må så vara. Det är ju också mer estetiken kring förpackningar och det onödiga gullifierande av sminkprodukter som riktar sig till vuxna kvinnor jag vände mig mot, inte själva sminket i sig.

Här kommer i alla fall resultatet. Först blev jag besviken för att jag inte tyckte att färgskiftningarna kom fram på bilderna, men jag tror faktiskt att jag gillar det här lite svårfångade, lite diffusa resultatet trots allt.

Jag började med torra skuggor, sedan lade jag på lite genomskinligt läppglans ovanpå, för att se vad det gav för effekt. Och jag gillade det ännu mer, faktiskt. Obs dock att läppglans inte är testat för användning på ögonen, så använd det på egen risk. På mig började det här klia ganska snabbt, så jag tvättade bort sminket nästan omedelbart efter fotografering. I alla fall – det här kanske vore ett alternativ för den som är trött på de ”klassiska” jul- och nyårslookerna. Det här känns vintrigt och festligt, men är ändå något annat än den gamla vanliga glittereyelinern osv. Obs inget fel på glittereyliner, jag kommer troligtvis själv att återfalla till det traditionella temat till årets festligheter.

Läpparna blev jag mindre nöjd med, men man kan inte lyckas med allt. Skulle jag göra om looken skulle jag eventuellt bara köra ett superskimrigt läppglans eller så.

4 tankar på “Seashell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.