Årets sminkfavoriter 2017

Jag tror aldrig att jag har gjort ett årets favoriter-inlägg, faktiskt. Främst beror det på att jag nästan alltid hoppar mellan produkter under årets lopp och har väldigt svårt att välja ut favoriter som jag använt med någon större kontinuitet. Men i år kände jag att det fanns starka kandidater i nästan varje kategori. Det här rör sig alltså inte om produkter som utkommit under året, utan bara produkter som jag själv har använt och gillat. En del av dem är nya för i år, och andra är äldre än så.

Foundation
Utan tvekan Charlotte Tilburys Light Wonder. Jag slås varje gång jag använder den av hur fantastiskt snyggt den sitter på huden. Framhäver aldrig några torrflagor och bara smälter in i huden. Bubblare: MAC Face and Body.

Concealer/neutralizer
Jag slår ihop concealer och neutralizer, eftersom jag ofta använder neutralizer tillsammans med/istället för concealer för att neutralisera rodnader och mörka ringar under ögonen. Den mest använda neutralizern har utan tvekan varit MAC Studio Conceal and Correct. Utöver det har jag nog mest använt L’Oréals Total Cover Concealer Palette. Bubblare: Maybellines Age Rewind är något av en stapelvara och har använts flitigt även i år.

Primer
Jag har i ärlighetens namn kommit av mig lite med primers i år, mycket för att jag känner att de inte gör någon större skillnad när det gäller sminkets hållbarhet. Lystergivande primers är jag dock fortfarande lite svag för. Niods Photography fluid är en av årets favoriter. Bubblare: Wonder Glow från Charlotte Tilbury är en lite diskretare variant som funkar superfint ihop med Light Wonder.

Bronzer
Jag har testat både Charlotte Tilburys Film Star Bronze and Glow, och den superlyxiga bronzern från Victoria Beckhams samarbete med Estée Lauder. Jag älskar båda, men måste jag välja skulle jag säga Victoria Beckham, för den färgen är verkligen helt klockren på mig. Ett separat inlägg om den kommer inom kort. Bubblare: Lumenes Instant Glow Beauty Serum i en nyans som är för mörk för mig att använda som foundation har funkat ypperligt som en diskret och lystergivande bronzer. Se exempelvis här.

Rouge
Utan tvekan Bobbi Browns cremerouge Pot Rouge i nyansen Powder Pink. En riktig vardagshjälte som smälter superfint in i huden och ger frisk färg åt kinderna. Det är min perfekta höst- och vinterfärg, men passar såklart fint även övriga tider på året. Bubblare: Det vete katten om jag har någon. Näst efter Pot Rouge är det nog diverse rouge från mina Hourglass-paletter som åker fram oftast.

Highlighter
Solklar favorit här är Hush från MAC. Jag har ingen annan highlighter som är så osynlig på huden och samtidigt ger en så synbar effekt. Hur nu det går ihop. Men det gör det. Med Hush. Bubblare: Mitt highlighterstift från Lumene har använts flitigt också. Sitter jättefint på huden och är smidigt att använda.

Puder
Perfect Finish Loose Powder har beskrivits som en billigare dupe till By Terrys Hyaluronic Hydra Powder. Jag tycker att det är bättre, eftersom By Terrys variant tenderar att kännas torr på mig efter en stund. Det här pudret känns inte det minsta torrt på huden. Bubblare: Lumenes Soft-Matte Pressed Powder är ett prisvärd och bra puder, visade det sig.

Ögonbryn
Pudertrion Convertible Brow är utan tvekan den mest använda brynprodukten här hemma. Jag har aldrig riktigt blivit vän med ögonbrynspennor och använder nästan bara puderprodukter när jag fyller i mina bryn. Den här har en bra färgsättning för mina bryn, den är pigmenterad och väldigt dryg. Bubblare: Legendary Brows kan mycket väl vara den bästa ögonbrynsgel jag testat. Jag har fortfarande bara haft den en knapp månad, så kanske lite tidigt att säga. Men det är helt klart en kandidat.

Ögonfransar
Det har varit ett bra mascaraår i år, och jag har testat flera som har varit riktigt bra, t.ex. Apolivas Dubbel effekt, L’Oréals Paradise Extatic (som dock torkar ut onödigt snabbt) och nu sist Charlotte Tilburys Full Fat Lashes. Men den största skillnaden har ändå kombinationen med Combinals Magic Lashes och Velvet Lashes gjort. Har jag fjösiga och glesa fransar sitter nästan inga mascaror snyggt, och omvänt – har jag långa och täta fransar funkar nästan vilken mascara som helst. Det är nog det som är den verkliga anledningen till att jag har tyckt om så många av de mascaror jag har testat i år.

Läppenna
Här måste jag nog säga Iduns läppennor som släpptes till sommaren. De är dessutom nominerade i Daisy Beauty Awards, så det är inte bara jag som gillar dem. Jag sitter dock inte i juryn för den kategorin. Hade jag gjort det hade jag inte uttalat mig om vad jag tycker om dem här. Bubblare: Jag känner mig lite som en papegoja, men jag har Charlotte Tilburys läppennor väldigt mycket och gillar formulan som har den perfekta balansen mellan krämighet och fasthet.

Läppstift
Armanis flytande läppstift kan nog vara den bästa flytande läppstiftsformula jag har testat. Den är så otroligt pigmentrik och fyllig, och torkar inte ut läpparna, vilket i princip alla flytande läppstift gör på mig. Bubblare: Kiss Pro New Yorks Moisture Tattoo Lip Stain. Formulan är inte lika felfri som Armanis, men färgen Retro Red är något av det snyggaste jag har haft på mina läppar, tror jag. Jag vet ingen läppfärg som gifter sig så väl med mina egna färger. Bildbevis nedan.

Ögonskuggor
Att jag är svag för Marc Jacobs ögonskuggsformula är nog ingen hemlighet. Jag gillar nästan alla skuggor jag har provat från märket, med undantag för några bottennapp i förra årets holiday-palett About Last Night. Skuggorna är pigmenterade, mjuka på gränsen till krämiga och lättjobbade. Och dyra, förstås. Det ska man inte hymla med. Bubblare: Alchemist-paletten från Kat von D är ju himla snygg.

Eyeliner
Nu är ju inte jag någon storkonsument av flytande eyeliners, men jag har faktiskt testat ett par under året som fallit mig på läppen, Kat von D:s Tattoo Liner och Magical Ink från Kiss Pro New York. Jag föredrar nog dock Kiss variant, pga betydligt billigare. Bubblare: Inga, eftersom dessa två är de enda jag överhuvudtaget har testat i år.

Kajalpennor
Ögonpennor jag har gillat under året är Apolivas ögonpennor eftersom de är snälla mot ögonen och hör till de ytterst få ögonpennor som jag kan applicera i vattenlinjen utan att ögonen irriteras. Sedan måste ju Linda Hallbergs fantastiska ögonpennor lyftas fram lite extra också. Jag har testat hennes Mood Crayons och älskar dem.  Bubblare: Marc Jacobs Highliner har en väldigt fin formula, och den himmelsblå Deja Blue är ju ljuvlig.

Ja, det var nog det hela. Om det är någon produktkategori som du tycker saknas kan det bero på att jag helt enkelt inte är så såld på den typen av produkter, eller på att jag helt enkelt glömt bort att de finns (ett mycket troligt alternativ). Sammanfattningsvis kan man nog säga att 2017 var året då jag snöade in på Charlotte Tilburys sortiment och på Marc Jacobs ögonskuggor. Och överlag har jag varit betydligt mer inne på basprodukter och en snygg bas än på avancerade ögonlooker. Hur har ert sminkår sett ut?

4 tankar på “Årets sminkfavoriter 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.