ACO Dry Scalp Moisturizing Schampoo & Conditioner

Jag tänkte tipsa om ett schampo och balsam för torr hårbotten, nämligen ACO Dry Scalp Moisturizing Schampoo & Conditioner. Jag har alltid haft torr och känslig hårbotten, och har haft svårt att hitta schampo som inte förvärrat problemen. De allra flesta schampon innehåller parfym och SLS (sodium laureth sulfate) och är alldeles för aggressiva för min känsliga hårbotten. Nu är det inte så att alla schampon med SLS eller parfym får den effekten på mig, men många av dem. Schampon utan SLS (som är det som gör att schampot löddrar och gör rent) kan dock ibland göra att mitt hår inte känns så rent, och att det blir lite tungt.

Därför blir jag jätteglad när jag hittar ett hårvårdsserie som både är snällt mot hårbotten och gör håret ordentligt rent. Det gör ACO Dry Scalp Moisturizing Schampo. Det här schampot innehåller faktiskt SLS, men är ändå tillräckligt milt för att inte irritera min hårbotten. Vet du med dig att du reagerar specifikt på SLS är dock inte det här något för dig. Men på mig funkar de här produkterna alldeles utmärkt, eftersom de är helt oparfymerade. Jag misstänker nämligen att det just parfym som är min hårbottens Nemesis (det börjar klia i min hårbotten bara jag sniffar på ett Fructis-schampo).

Balsamet reder ut håret fint och känns skönt återfuktande och lugnande i hårbotten. Glöm inte att massera in balsam i hårbotten om du har problem med torr hårbotten. Att bara applicera balsam i längderna kan man göra om man har problem med oljig hårbotten, men de flesta andra hårbottnar mår bara bra av att återfuktas efter tvätt.

En till sak som jag gillar med dessa produkter är att håret känns fylligare när jag använt dem. Jag var tvungen att kolla extra om det marknadsförs som ett volymschampo också, men det gör det inte. Men mitt tjocka hår med täta, fina hårstrån som lätt blir tungt och platt får definitivt lite extra stuns av dessa produkter.

Utöver allt detta är produkterna förpackade i ACO:s smarta förpackning med vridkork som gör användningen betydligt smidigare. Och eftersom det är ACO är de prisvärda också. Priserna varierar på olika sidor på internet, men jag har inte sett något högre pris än 79 kr.

Och nej, jag är inte sponsrad av ACO. Och ja, jag har själv köpt produkterna och kommer att köpa dem igen när de tar slut.

2 tankar på “ACO Dry Scalp Moisturizing Schampoo & Conditioner

  1. Tack för tips! Kommer att testa balsamet. Jag har också problem med klåda i hårbotten och tror att det är parfym som är boven i dramat. Men jag tvättar håret med Lactacyd, och då kliar det inte. Den tunnflytande oparfymerade tvålen. Totalt oglammigt. Köper gärna en stor liter förpackning och häller över i mindre. Visserligen är den billig, men drygt är det inte. Jag häller det direkt i håret o löddrar upp. Blir mkt lödder, men det sköljs bort lätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.