Charlotte Tilbury – Scent of a Dream EdP

Jag måste bara visa (ännu) en grej som jag köpte i London. När jag var  vid Charlotte Tilbury-disken köpte jag visst på mig så mycket grejer att jag kvalificerade mig för ett bra erbjudande på parfymen Scent of a Dream från samma märke. Jag visste med mig att jag hade testat den förut och att den inte var för mig, men jag tänkte att det vore en perfekt julklapp till mamma, eftersom det är den typen av parfym som hon brukar gilla, förpackad i en vacker flakong med lyxvibbar. Ska vi titta på vad Charlotte själv skriver om Scent of a Dream:

Darlings, I have created a one-of-a-kind ‘floral chypre’ perfume harmony that IGNITES a mind-altering fleurotic frequency. Featuring a blend of JOY top notes including Lemon, Peach and Black Pepper, ‘FLEUROTIC’ heart notes of Jasmine, Frankincense, Tuberose and Violet, plus MAGIC MOLECULE base notes of Fire Tree, Iso E Super, Patchouli and Ambroxan. It attracts LOVE, LIGHT, POWER, POSITIVITY and SEX to the wearer!

Efter att vi himlat färdigt med ögonen åt den sista meningen kan vi titta på vilka noter som finns i parfymen:
Toppnoter
Mest framträdande: citron, persika och svartpeppar
Mindre framträdande: saffran, mandarin och bergamott
Hjärtnoter
Mest framträdande: tuberos, jasmin, olibanum, hedione (kemiskt framställd doft som ska efterlikna jasmin), viol
Mindre framträdande: liljekonvalj, apelsinblomma, rosenolja, teros, murgröna, magnolia
Basnoter:
Fire tree (det finns en mängd olika växter som kallas fire tree, så svårt att veta vilken som avses och vad den heter på svenska), patchouli, ambroxan och ISO E Super (kemiskt framställd doft som ska efterlikna cederträ och sandelträ)
Så vad tycker jag? Ja, jag har ju redan konstaterat att det här inte är parfymen för mig. Och när jag tittar på uppradningen av de olika noterna förstår jag varför. För det första är det alldeles för många olika doftnoter, det blir en enda kakafoni i min näsa. För det andra är det alldeles för många blomnoter, och då i synnerhet alldeles för mycket av det som kallas ”white florals”, dvs vita blommor som t.ex. jasmin och magnolia. Det är ofta den typen av dofter som jag reagerar på med huvudvärk och illamående, så om de är för framträdande funkar det inte för mig. Här har ju Charlotte dessutom använt både jasmin och en doft som ska påminna om jasmin. Lite onödigt kan jag tycka. Allt i den här parfymen är för mycket, helt enkelt. Men. Är inte flaskan fin, så säg? Charlotte Tilburys produktförpackningar är lite speciella, för de lyckas se lyxiga ut på håll, samtidigt som de känns billiga och plastiga när man håller i dem. Jämför t.ex. dosan som Filmstar Bronze & Glow är förpackad i med Estée Lauder+Victoria Beckham-bronzerns tunga dosa som är lyxig på riktigt. Den här flaskan känns dock mer gedigen och genuint lyxig än övriga förpackningar från Charlotte Tilbury. Det är bara den här lilla roségulddetaljen på halsen som känns lite … mjäh. Kan vi inte bara gemensamt besluta att lämna allt vad roséguld heter kvar i 2017? Please? Jag var trött på det redan 2016, men nu står det mig verkligen upp i halsen. Nu låter det här som världens sågning av Charlotte Tilbury, men ni som läser den här bloggen regelbundet vet att jag använder en massa produkter från märket och älskar många av dem, bara inte just den här.

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att jag aldrig skulle ha köpt den här till fullpris, och jag skulle inte ens ha tagit emot den gratis till mig själv, men eftersom min mamma inte är lika petig med vita blommor och roséguld som jag är så är jag ändå nöjd med mitt köp som en perfekt present till henne och jag tror och hoppas att hon kommer få mycket glädje av den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.