The Ordinary 100 % Plant-Derived Squalane

The Ordinary måste vara ett av förra årets mest hajpade märken, och jag tror inte att hajpen kommer att lägga sig än på ett tag. Tanken bakom märket är att man ska kunna få tag på bra ingredienser till ett lågt pris. Serumen och krämerna som finns i deras sortiment är oftast väldigt enkelt formulerade med ytterst få ingredienser, och tanken är att du plockar ihop din hudvårdsarsenal utifrån de enskilda ingredienser du är intresserad av. Vissa gillar det, andra är mer tveksamma. Jag kan tycka att tanken är intressant och nytänkande, men samtidigt ställer det väldigt höga krav på dig som konsument, att veta vilka ingredienser som funkar bäst med vilka. Vissa ingredienser kan kompletter och förstärka varandras effekter, medan andra inte funkar lika bra ihop, och vissa kanske inte ens bör användas tillsammans av säkerhetsskäl. Jag föredrar nog ändå att överlämna sammansättandet av ingredienser åt experterna, eftersom mina kunskaper inom hudvård är ytterst grundläggande jämfört med deras. Med det sagt, så har jag en riktig favoritingrediens när det gäller återfuktning av vintertorr hy, och det är skvalan. Skvalan finns bland annat i ett av mina absoluta favoritserum, som är Serum Paradoxe från Beauté Pacifique. Det serumet innehåller fler ingredienser, men den stora behållningen får jag av skvalanet, som är otroligt återfuktande och väldigt skönt på huden. Det känns som en olja, fast inte riktigt. Det har en lite silkesaktig känsla, nästan som om det skulle innehålla lite silikon (vilket det inte gör).

Så även om detta inte är en fullgod ersättare till Serum Paradoxe är ett perfekt komplement till min övriga hudvårdsrutin, särskilt nu på vintern. Om det känns som att mina krämer eller serum inte är riktigt så återfuktande som jag behöver en dag när luften är extra kall och torr så ”trimmar” jag dem bara med ett par droppar av detta. Om ni har funderat på att köpa Peter Thomas Roths Oilless Oil, som också är 100 % skvalan, så kan jag rekommendera den här istället, eftersom det är samma ingredienser men till ett billigare pris. Sedan finns det såklart en möjlighet att kvaliteten skiljer sig åt ändå, beroende på framställningssätt osv, men det ska i stort sett vara samma sak. Om ni funderar på om det är en värdig ersättare till ert favoritserum med skvalan i så får ni titta på ingredienslistan i ert serum och se vad det innehåller och vilka ingredienser ni tycker är viktiga att få med. Oftast är serum formulerade av experter som vet precis vad de gör, så din hud får med största sannolikhet ut mer av ett serum med fler ingredienser. Korta ingredienslistor har inget egenvärde i sig, även om många verkar tycka det. Men jag kommer att köpa den här flaskan igen och igen, och använda den i kombination med mina andra krämer och serum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.