Daisy Beauty Expo 2018

I helgen gick årets Daisy Beauty Expo av stapeln, och jag hade glädjen att vara bjuden i år igen. Det här är fjärde året som DB Expo anordnas, och det kändes som att det var mycket nytt den här gången. Det var många nya utställare, och dessutom hölls mässan i nya lokaler. Nytt för i år var även mingel på fredagskvällen efter föreläsningarna, vilket var en hit som jag hoppas återkommer nästa år.

Jag ber om ursäkt för dåliga bilder – jag hade bara mobilen med mig, och dessutom satt jag långt bak. Oh well.

Fredag var alltså föreläsningsdagen, och föreläsningarna inleddes med Björk & Berries, som presenterade sitt sortiment. Jag har tidigare mest förknippat märket med hand- och kroppsvård, men de har även hudvård och parfymer i sitt sortiment. I vår lanseras dofterna Moonflower och Solstice som vi fick sniffa på under mässan på lördagen. De allra flesta blev helt lyriska över Moonflower, men jag föll för Solstice istället.

Sedan var det dags för Iréne von Arronet från Anne-Marie Börlind att prata om skillnaderna mellan ekologisk hudvård och så kallad konventionell hudvård. Det var sakligt, balanserat och lärorikt. Och det fanns inte ett spår av den skrämselpropaganda som vi tyvärr ibland ser i ekologiska företags marknadsföring.

Linda Landenberg berättade inspirerande om doftupplevelser, sin karriär inom parfymbranschen och hur det gick till när hon skapade sin egen doftkollektion. Hon lämnade kvar sin kollektion efter föreläsningen så vi fick känna på dem. Luften blev dock rätt snart mättad av dofter dom sprejades till höger och vänster, och det klarar inte mitt doftkänsliga huvud. Jag får väl lukta på dem i lugn och ro i butik vid ett senare tillfälle.

En annan inspirerande kvinna, Marielle Isaksson, berättade om hur det kom sig att hon startade först en sminkbutik, sedan en skola för makeup-artister och därefter ett eget smink- och hudvårdsmärke (Glossgods). Och hon har inte ens fyllt 30!

Efter föreläsningarna var det dags för mingel på Hotell Kung Carl, vilket var fantastiskt roligt. Tyvärr har jag dock inga bilder därifrån, eftersom jag inte var upp med kameran en enda gång under kvällen. Men bilder från utställningsdagen kommer inom kort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.