Daisy Beauty Expo – dag 2

I mitt förra inlägg berättade jag om fredagens föreläsningar. Nu tänkte jag att vi skulle titta på lite bilder från lördagen, då själva mässan hölls. Även på lördagen lämnade jag min stora kamera hemma för att spara på axlar och rygg, så alla bilder är mobilbilder. Vill ni se riktiga proffsbilder och en mer utförlig redogörelse för mässan i helhet kan ni kika in hos Molkan.

Jag försov mig och hann inte fixa håret innan jag åkte, men det åtgärdades snabbt hos ghd.

Precis som förra året hade L’Oréal gjort ett jättejobb med sin monter. Även i år var temat Paris, den här gången i form av en kreativ och färgsprakande parisisk gatubild. Det satt en konstnär på en pall och ritade av besökare, och dessutom hade de en liten glasskiosk där de bjöd på glass.

Och så presenterade de vårens nyheter, förstås. Jag är mest taggad på de krämiga läppstiften och hårprodukterna för känslig hårbotten.

Elemis monter var uppbyggd på temat superfood och var ett ypperligt exempel på att en monter inte måste vara jättepåkostad och spektakulär för att vara inspirerande och inbjudande.Anne-Marie Börlind lanserar ett serum som ska skydda mot blått ljus, det vill säga den sortens ljus som kommer från dator- och mobilskärmar. På bilden ovan illustreras vad som händer om man lyser med blått ljus på en flaska med vanlig olja, dvs det blå ljuset lyser igenom flaskan och på den svarta bakgrunden. Du kan inte ana vad som hände sen …När den blå strålen riktad mot flaskan med serumet blockeras ljuset, vilket du kan se på den svarta bakgrunden. Ingrediensen som blockerar det blå ljuset kommer från tagetesblomman för den som undrar. Mycket intressant, och jag ser fram emot att testa detta serum. Det ska även bli spännande att följa utvecklingen inom det här med blått ljus. Jag tror att det är ett område som kommer att växa, och som vi kanske till och med kommer att få en egen märkning för, i likhet med UV-märkningen som används för solskydd i dag.Björk & Berries lanserar parfymer i vår – Solstice och Moonflower. De flesta föll för Moonflower, men jag fastnade för Solstice, som ska föra tankarna till den ljusa midsommarnatten och sju sorters blommor. Kanske var det de somriga associationerna och doftnoterna som förförde. Drömmen om sommaren är väl aldrig så ljuv och trösterik som i mörkaste januari.Idun släpper en färgad ögonbrynsgel med fibrer i. Jag har testat den ett par gånger, och det ser lovande ut, kan jag rapportera. Mer om det i ett kommande inlägg.Och så det viktigaste av allt med mässan, vännerna! Här är jag tillsammans med Hilde och Camilla. Det roliga är att jag och Camilla träffades för första gången på den första Daisy Beauty Expo för tre år sedan, så vi firar någon form av årsdag varje gång vi ses på Expo nuförtiden. Hilde träffade jag också första gången på en Expo, även om jag hade följt henne ett tag innan dess. Så himla roligt att träffa dem och alla andra goa vänner!

2 tankar på “Daisy Beauty Expo – dag 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.