Smink från TIGI

På Daisy Beauty Expo hade TIGI en monter, och jag trodde att de skulle presentera hårprodukter, men det visade sig att de hade smink med sig. Tydligen har de en sminklinje sedan flera år tillbaka, men det har inte funnits tillgängligt här i Sverige. Eller det kanske har funnits här nån gång, och sen försvunnit och nu kommit tillbaka. Eller hur det nu var. Det är inte lätt att hänga med i alla turer. Men nu finns det alltså i Sverige. Vi fick ett kit med puderfoundation, läppstift, läppglans, eyeliner, mascara och ögonskugga att testa, och jag kunde inte hålla mig utan gjorde en sminkning med produkterna redan dagen efter Expo.

Vi börjar med att titta på produkterna:

Luxe lipgloss och diamond lipstick. Läppglanset är skönt på läpparna, inte för klibbigt och har ett superfint skimmer. Läppstiftet är otroligt pigmenterat, krämigt och skönt på läpparna och färgen är jättefin. Formen, som marknadsförs som en genialisk innovation som ska göra appliceringen lätt som en plätt, är dock helt hopplös att jobba med. Jag skulle kunna köpa konceptet med diamantformen om läppstiftet hade varit ungefär hälften så stort. Det här blir alldeles för stort och otympligt. Men det är å andra sidan inget jätteproblem. Det är bara att plocka fram en läppensel och applicera med den i stället.Puderfoundation använder jag sällan den här tiden på året, men när jag testade den kändes den förvånansvärt lätt och fin på huden. Jag har dock inte testat en hel dag ännu, så jag kan inte säga något om hållbarheten. Första intrycket är dock att den ger en jämn och fin täckning och ser naturlig ut på huden. Nyansen är aningen för ljus, men med lite bronzer kan jag få den att funka. High Density Eyeshadow i nyansen är jättefin, och är en perfekt nyans för att bara svepa över hela ögonlocket när man har lite bråttotm. Tyvärr kliar den här som sjutton på mina ögonlock, så den måste innehålla något som min hud reagerar på. Jag har inte fått utslag eller så, men så fort jag applicerat den börjar ögonlocken att klia. Jag har testat flera gånger för att se om det kan ha varit andra faktorer som spelat in, men det är samma sak varje gång. Jättesynd, för det är som sagt en jättefin och användbar ögonskugga.  Luxe lash mascara ger mig inte så mycket lyxkänsla överhuvudtaget, men det gör sällan mascaror första gångerna jag använder dem. Jag får låta den här ligga till sig ett par veckor så formulan hinner torka lite och återrapportera om jag ändrar åsikt. Det jag kan säga än så länge är att den verkar sitta bra i alla fall. Jag gick med den i snöstorm till jobbet en dag, och när jag kom fram hade inte mer än någon mikroskopisk liten prick förrirat sig från fransarna till huden runt ögonen. Eyelinern precision black eyeliner pen hade jag lite svårt att få till, den har en ganska lång och tunn spets, som ska vara bra att lägga tunna linjer med, men jag föredrar personligen lite kortare och fastare spetsar.

Som ni ser har foundationen en naturlig finish, och läppstiftet är jämnt och rikt pigmenterat. Här ser ni ögonskuggan och eyelinern på lite närmare håll. Jag gillar verkligen den här färgen. Det är så synd att jag inte kommer att kunna använda den här ögonskuggan igen! Som ni ser på det vänstra ögat hade jag lite svårt att få till en riktigt jämn linje med denna, vilket såklart inte enbart är pennans fel. Det är en smaksak vilken form och konsistens man föredrar på sina eyelinerspetsar, och det här är inte min favorit.

2 tankar på “Smink från TIGI

  1. Verkar vara fina grejer! Snygga färger! Synd på ögonskuggan att du inte kan använda den, den var verkligen jättefin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.