Tre som aldrig tog slut

Jag brukar regelbundet göra inlägg med tre produkter som tagit slut på sistone och skriva minirecensioner av dem. Men det finns också en del produkter som aldrig tar slut. Ibland för att jag inte hinner använda upp dem innan de blir gamla, och ibland för att jag helt enkelt inte tycker att de är tillräckligt bra. Det händer inte särskilt ofta, jag brukar för det mesta hitta en ny ägare eller ett nytt användningsområde även för produkter som jag inte direkt älskar. En foundation som inte passar mig kanske passar en vän, och en ansiktskräm som mitt ansikte inte gillar kanske kan funkar bättre på händerna, som inte är lika nogräknade.

Men här har jag då produkter som jag själv inte gillat, som jag inte har hittat någon rimlig användning för och som jag inte heller tror att någon i min närhet kommer att uppskatta.

Bliss Fabulous makeup melt gel-to-oil cleanser
Den här rengöringen funkar inte alls på mig. På något sätt. Den tar inte bort sminket, utan flyttar mest runt det. Det lämnar en konstig hinna i ansiktet och går för allt i världen inte att använda på ögonen. Första (och enda) gången jag försökte ta bort ögonsmink med den hör rengöringen duschen på badhuset, innan jag skulle simma några längder. Det var ett misstag. Sminket satt kvar (minns inte hur jag fick bort det till slut, men det var inte tack vare fabulous makeup melt) och oljeformulan kladdade fast på mina linser så jag knappt såg någonting alls förrän jag kom hem och kunde ta it och rengöra linserna. Big fail.

Pris: ca 250 kr för 100 ml

Eucerin In-Shower Body Lotion
Det här är en hudlotion som du ska smörja in dig med i duschen, efter att du tvättat dig med duschtvål, för att återfukta huden. Krämen sköljs av med vatten, men ska alltså inte tvättas bort, för då försvinner den återfuktande hinnan. Jag vet att jag har läst positiva recensioner av denna, så det finns de som gillar den. Jag inte en av dem. Jag tycker mest att det blir kladdigt, både på huden och i duschen.

Pris: ca hundralappen för 400 ml. Den verkar dock inte finnas i lager på någon av de webbutiker jag kollat på. Antingen är det omåttligt populär, eller så håller den på att utgå ut sortimentet

Cetaphil Facial Cleanser
Ännu en rengöring som inte riktigt rengör så bra som jag önskar. Cetaphil är ju ett märket som har marknadsfört sig som ett milt och vårdande märke (vilket har ifrågasatts av exempelvis Caroline Hirons). Om jag tittar på ingredienslistan så innehåller den t.ex. Sodium Laureth Sulfate, vilket jag kan tycka är onödigt för ett märke som marknadsför sig mot personer som vill ha milda och snälla produkter. Jag ska inte påstå att den här irriterade min hy, men jag kan heller inte påstå att det är en särskilt effektiv rengöring. Det finns mängder av prisvärda produkter som rengör effektivt utan att torka ut huden och jag kommer att hålla mig till dem framöver.

Pris: ca 100 kr för 236 ml.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.