Botanicals Lavender Soothing Therapy

Den nyhet som jag blev mest intresserad av i L’Oréals monter på Daisy Beauty Expo var den här: Lavender Soothing Care-serien från L’Oréals linje Botanicals. Jag har upplevt den produktlinjen lite ojämn hittills. Exempelvis testade Kicki deras korianderprodukter och fick galet kli i hårbotten av schampo, balsam och inpackning, medan håroljan verkar vara guds gåva till … tja, håret. Själv testade jag deras serie med geranium, och tyckte att schampo, balsam och inpackning var bra, medan glanssprejen inte gjorde någon skillnad alls i mitt hår.

Nu har L’Oréal Paris alltså släppt en serie för torr och känslig hårbotten, vilket gjorde mig jätteglad. Mitt största problem när det gäller håret är just min torra hårbotten, som lätt börjar klia om jag använder för starka produkter. Schampot är exempelvis sulfatfritt, vilket är bra för oss med torr hårbotten. Dock kommer parfym i mitten av ingredienslistan just i schampot, vilket jag ställer mig rätt tveksam till, eftersom jag reagerar på parfym minst lika ofta, om inte oftare, som på sulfater.

Pre-shampoo Oil som man ska massera in i torr hårbotten före tvätt är jag nog allra mest nyfiken på. Jag har inte testat det konceptet förut, men tänker att det kan vara ett bra sätt att håret blir alltför uttorkat under tvätten. Hur milda produkter man än använder så är ju själva kontakten med vatten alltid uttorkande, så detta kanske hjälper hårbotten att bibehålla fuktbalansen. I den här produkten, i balsamet och i hårinpackningen kommer också parfym sist i ingredienslistan, så det borde funka för mig.

Om ni förresten kikar på ingredienslistan och ser att cetearyl alcohol står som andra ingrediens i t.ex. hårinpackningen och balsamet och är rädd att det ska suga livet ur din skalp så kan jag lugna er med att cetearylalkohol, som det heter på svenska, är en sk. ”fatty alcohol” som har en mjukgörande och emulgerande effekt och inte torkar ut huden, som t.ex. alkoholdenat gör.

Jag ser fram emot att testa de här produkterna, och jag hoppas att de vårdande ingredienserna ska räcka för att motverka parfyminnehållet, framför allt i schampot. Doften av lavendel i dessa produkter är dock rätt stark, så vi får se hur det går.  Jag återkommer med rapport.

Produkterna kan köpas på de ställen där L’Oréal säljs (det vill säga i de flesta detaljhandelsbutiker). Priserna mellan 99 och 119 kr. Det står i pressinfon att produkterna lanseras i januari. Det här inlägget är tidsinställt, och i skrivande stund verkar dock produkterna inte finnas i butik, men håll utkik under de kommande veckorna, för det borde vara på gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.