SOS-produkter när huden säger ifrån

För ett par veckor sedan visade jag upp min svullna ögonlock efter en allergisk reaktion. Något av det första jag gjorde när ögonlocken svällde upp vara att leta fram min gamla trotjänare AtoControl Acute Care Cream, som är lugnande, svalkande och lindrar klåda. Det är det första steget i min SOS-rutin. Så länge reaktionen pågår och svullnaden kvarstår fortsätter jag att smörja uteslutande med denna, flera gånger om dagen. När sedan svullnaden har lagt sig kommer torrheten som ett brev på posten, så då försöker jag att mata det berörda området med så mycket fukt det bara går. Jag vill fortfarande inte använda några aktiva eller potentiellt irriterande ingredienser, utan det måste vara snällt och milt. Då komer AQUAporin in i bilden. Den ger mycket fukt, och är dessutom skönt svalkande att applicera, tack vare metallapplikatorn. Den allergiska reaktionen gick över förvånansvärt snabbt den här gången, och jag är ganska säker på att jag delvis har dessa två hjältar att tacka för det. Nu låter det kanske som att jag får allergiska reaktioner för jämnan, vilket inte är fallet. Men jag är väldigt känslig just runt ögonen, så jag reagerar lättare på ögonkrämer än på produkter för resten av ansiktet, så jag har drabbats av reaktioner åtminstone ett par gånger tidigare. Jag experimenterar sällan med ögonprodukter just av den anledningen, utan kör oftast på säkra kort, t.ex. AQUAporin.

Huruvida AtoControl är rekommenderad eller testad för användning runt ögonen vet jag inte, så jag var försiktiga om ni är osäkra. För mig har det funkat, men det är inte säkert att det funkar för alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.