Elizabeth Arden White Tea EdT

På Daisy Beauty Expo fick vi med oss parfymen White Tea från Elizabeth Arden som pressprov, och den har faktiskt blivit en av mina favoriter. Jag var lite skeptisk till en början, eftersom flaskan såg så intetsägande ut. Nu är ju inte förpackningen det viktiga, men jag tycker ofta att parfymer med ”stilrena” (tråkiga) förpackningar även är lite slätstrukna doftmässigt. Tänk Cleans sköljmedelsdofter.

Och visst, det här är inte någon käftsmällsparfym – tvärtom. Adjektiven jag kommer att tänka på är varm, mjuk och sofistikerad. Och på samma gång frisk. För vissa kanske det här låter tråkigt, men jag gillar det. Det här är en parfym som funkar bra till vardags, och man behöver inte vara orolig för att ge kollegorna huvudvärk. Samtidigt är den lite kärv och pudrig, vilket gör att den även funkar som kvällsdoft. Jag väljer ofta dagens doft utifrån vilka kläder jag har på mig, och White Tea bär jag lika gärna till en mysig, varm tröja som till en elegant aftonklänning. Om ni förstår vad jag menar. I makes sense in my head. Jag tror det är irisen som ger den sofistikerade, lite ”damiga” doften, för jag känner igen den från en av mina absoluta favoritparfymer, nämligen Pradas Infusion d’Iris. White Tea hamnar inte riktigt lika högt upp på favoritlistan, men jag tycker ändå om den oväntat mycket. En perfekt jobbparfym, som även passar om du ska vidare ut efter arbetsdagens slut.

Toppnoter: italiensk mandarin, salvia, salt och japansk vit ormbunke.
Mellannoter: extrakt från vitt te, maté, vit iris och sapucaya från Brasilien (sapucaya är ett träd)
Basnoter: Madrasträ, malva, tonkabönor, ambra och tre sorters lugnande mysker.

White Tea finns att köpa på de flesta stora sminkbutiker och parfymerier och är prisvärd också, ca 375 kr för 50 ml och ca 500 kr för 100 ml.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.