Pixi + Caroline Hirons Double Cleanse

 Jag tänkte att vi skulle titta på en rengöring som tagit slut på sistone här hemma. Det är Double Cleanse, som Caroline Hirons tagit fram i samarbete med Pixi. Alla som följt Caroline Hirons vet att hon är dubbelrengöringens moder, typ. Så att en rengöring som hon varit med och tagit fram är en tvåstegsprodukt är ingen överraskning, direkt. Den ena sidan består av en fast olja (steg 1) och den andra sidan är en krämrengöring (steg 2). Nu var ju jag ett pucko som fotade den med steg två till vänster och steg 1 till höger, men jaja.Vad tycker jag då? Jag älskar Caroline Hirons, jag älskar dubbelrengöring, och jag älskar fasta rengöringsoljor, cleansing balms och allt i den vägen. Så man kan väl säg att jag var inställd på att älska den här produkten som jag älskar allt ovanstående. Och visst var den bra. Den fasta oljan löser upp precis allt smink, även om jag skulle önska att den smälte lite snabbare när den kommer i kontakt med huden. Dock en minianmärkning. Jag tycker verkligen att det här är en riktigt bra och effektiv sminkborttagare.

Efter uppföljande krämrengöringen finns verkligen inte ett spår av smink eller annan smuts kvar. Och ansiktet känns inte helt tömt på fukt. Så allt som allt så kan jag säga att den här rengöringen gör precis vad den ska. Men. Jag är mindre förtjust i förpackningen. Jag köper att den fasta oljan är förpackad i burk. Det är nästan alla liknande produkter, och det skulle varken vara enkelt eller roligt att försöka pressa en produkt med fast konsistens ur ett trångt hål i en tub. Men krämgöringen tycker jag inte alls gör sig bra i den här förpackningen. Den hade jag mycket hellre haft på tub eller pumpflaska. Konsistensen är liksom för lös och för sladdrig för att det ska funka riktigt bra att skopa upp den med fingret. Jag förstår och köper att Caroline Hirons rengöring ska ha två steg, men jag hade gärna sett att de såldes som ett set, förpackade i separata förpackningar. Den fasta oljan fick gärna fortsätta förpackas i burk, medan jag vill ha krämrengöringen i en mer praktisk förpackning. Dessutom tog krämrengöringen slut före oljan, så jag skulle uppskatta om man kunde köpa rengöringarna var för sig. Då skulle jag kunna tänka mig att köpa oljan igen, men troligtvis inte krämrengöringen, för även om den var bra och gjorde det den skulle har jag testat andra krämrengöringar som jag gillar bättre.

Double Cleanse kostar 379 kr på t.ex. Lyko, och du får 100 ml produkt (50 ml av varje).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.