Nya rengöringar från Clinique och Björk & Berries

Efter att min Double Cleanse från Caroline Hirons tagit slut bestämde jag mig för att testa en riktig klassiker, nämligen Cliniques Take the day off cleansing balm. Den är i det närmaste kultförklarad, och jag tror inte jag har hört någon säga ett ont ord om den, så jag var tvungen att testa. Och ja, jag får väl stämma in i hyllningskören. Take the day off smälter som smör på huden och löser upp varenda liten gnutta smink. Den är dessutom ganska lätt att skölja av, och det ligger ingen jobbig hinna kvar på huden efteråt. Den doftar absolut ingenting, vilket känns rimligt och skonsamt för huden. Take the day off kostar cirka 300 kr för 125 ml. Jag kommer troligtvis att köpa den här igen någon gång i framtiden, för den känns som en solkar stapelvara.Som uppföljare till take the day off har jag den här lilla godingen: Gentle and Nourishing Cleansing Gel Formula från Björk & Berries, som jag fick med mig som pressprov på Daisy Beauty Expo. När jag hörde att den innehåller lera drog jag genast öronen åt mig, eftersom rengöringar med lera ofta torkar ut min hud. Men icke denna. Här har man kombinerat rosa lera med milda tensider, återfuktande grönt mandarinvatten och lugnande havreextrakt och fått en rengöring som gör huden ren, utan att torka ut den onödigt mycket. Och med ”onödigt mycket” menar jag att min hud alltid känns lite stram efter kontakt med vatten, men att den här rengöringen inte förvärrar det. Observera dock att jag bara använder den här som andra rengöring eller som morgonrengöring, och inte som sminkborttagning. Det här känns inte som en effektiv sminkborttagare, även om jag inte riktigt har testat den i det syftet. Men enligt recensioner på t.ex. Kicks webbplats är jag inte helt ute och cyklar på den punkten. Men som andra rengöring är den som sagt mycket trevlig.

Konsistensen är härligt krämig och mjuk och är väldigt trevlig att massera runt på huden. Den har en svag tvåldoft som jag varken njuter av eller stör mig på. Gentle and Nourishing Cleansing Gel Formula kostar även den cirka 300 kr, och du får 100 ml produkt. Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en ny flaska när den här tar slut.

6 tankar på “Nya rengöringar från Clinique och Björk & Berries

  1. Den rengöringen från Björk & Berries har jag varit sugen på men inte vågat pga leran. Brukar också bli torr och stram av dem. Men efter din recension kanske jag vågar.
    Kramar från Mona

  2. Jag minns att Linnea Öst sa precis samma om rengöringen från Björk & Berries som du. Den låter bra, jag har den ju här hemma men hat inte provat än, har efter många om och men en hudvårdsrutin som funkar bra på mig så är inte så sugen på att mecka runt med den.

  3. Pingback: L’Occitane Immortelle Divine Baume Démaquillant | Culture of make-up

  4. Pingback: Tre som tog slut | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.