Lip Cheat

Jag tänkte att jag skulle visa en läppkombination som har blivit en riktig favorit på sistone. Jag använde den första gången på Daisy Beauty Awards, och den passade perfekt till looken jag gjorde då. Det är en oxblodsröd färg som jag fått till genom att grunda med en mörkbrun penna (Charlotte Tilburys Lip Cheat i nyansen Foxy Brown) och sedan svept ett djuprött flytande läppstift ovanpå. Här har jag använt Revlon Ultra HD Matte Lipcolor i nyansen Passion. De bruna läpparna från 90-talet har ju varit trendiga ett tag nu, men jag kan inte för mitt liv få dem att funka på mig. Jag tycker att min hy ser blek och glåmig ut och resten av sminket jag har i ansiktet ser bara bleh ut så fort jag tar på mig något brunt eller beige. För att jag ska trivas i något brunaktigt måste det finnas en tydligt stråk av rött eller rosa i färgen. Oxblodsrött är den perfekta kompromissen. Självklart kan man bara gå och köpa ett läppstift i just den färgen, men det fina med att mixa själv är att man kan anpassa nyansen och effekten genom att mixa det bruna med olika röda nyanser. Du kan få det mer åt det rostiga hållet om du använder en varmare, mer orangeröd färg och så vidare.

Nu är ju inte det här någon revolutionerande upptäckt, att brunt och rött ger oxblodsrött, men den upptäckten av en ny favoritkombo gjorde mig lite nostalgisk, för jag höll väldigt ofta på och mixade färger när jag var yngre och inte hade så mycket smink. Jag mixade mig fram med både ögonskuggor och läppstift, och brukade sitta och skrapa loss pigment från ögonskuggor och blanda med varandra, eller med läppglans för att skapa någon ny läppfärg. Som tonåring har man ju oftast inte råd att köpa varenda färg i färgkartan, så man fick helt enkelt prova sig fram, och lära sig en del färgteori på köpet. Det var riktigt roligt, och jag tror jag ska försöka experimentera lite mer med olika färgkombinationer framöver, både med ögonsmink och med läpprodukter.

Det är ju också ett sätt att dra ner på konsumtionen. När man har en sminkblogg kan det ibland kännas som att man måste ha ett ständigt inflöde av nya produkter för att man ska ha något att ”visa upp”, och för att man ska få inspiration till nya looker. Men inspirationen kan man ju få från annat håll, och när det gäller sminkningar så är det ju faktiskt helt irrelevant om de produkter jag använder i sminkningarna är nya eller inte. Det är lätt att få habegär när man ser en snygg ögonskuggspalett eller läpprodukt, och det inget fel i att ge efter för det begäret ibland, men för egen del tänker jag börja försöka tänka efter lite mer innan jag går på impulsen. Särskilt ögonskuggspaletter kan vara väldigt förföriska, men det är väldigt sällan ALLA färger i en palett är unika, tvärtom. Det finns ju nästan alltid en svart, en ljus, matt skugga, en beige övergångsskugga osv”. Oftast så har jag redan flertalet färger i varje ny ögonskuggspalett hemma redan. Och så är det en eller ett par ögonskuggor som känns unika och som drar blickarna till sig lite extra. Och handen på hjärtat – med allt smink som jag har hemma i lådorna så borde jag nog kunna återskapa även dessa ”unika” skuggor genom att mixa olika färger som jag har hemma. Skulle det vara ett möjligt tema i bloggen, tro? Jag tar nylanserade paletter och försöker återskapa dem med det jag har hemma? Eller låter det bara meckigt?

Nåväl, det var ett (ganska långt) sidospår. Det enda jag egentligen ville säga var ju bara: kolla snygg färg! Kan åstadkommas genom att mixa röttt och brunt! Slut på meddelande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.