Zephyr

Det gjorde ont att sätta penseln i Enchanted Secrets-paletten från Linda Hallberg Cosmetics, det ska jag inte förneka. Men smink är till för att användas, hur vackert det än är, och dessutom var jag verkligen sugen på att leka med de duokroma nyanserna. Jag började med den nyans som jag hade störst förväntningar på, nämligen Zephyr.
Dessa skuggor är ganska skira, så jag applicerade Zephyr ovanpå en ljust grönskimrig krämögonskugga för att få en klistrig bas. Om jag hade använt en mörkare bas hade jag fått lite mer tryck i färgerna, men jag ville hålla det ganska ljust, skirt och enkelt.

Jag tycker att den duokroma effekten kommer fram riktigt fint, för en gångs skull. Alla som har försökt att fota duokroma ögonskuggor känner igen känslan av hopplöshet som brukar infinna sig efter den trehundrafemtielfte misslyckade bilden. Att jag lyckades med den här skuggan beror dels på att jag för en gångs skull kunde ta hjälp av dagsljus, dels på att den duokroma effekten i dessa skuggor är riktigt bra.
Jag kombinerade den duokroma ögonlooken med en neutralt rosa läpp. Det är lätt när man ser alla superkreativa och dramatiska looker som har gjorts med den här paletten att man känner en press att göra något avancerat och ambitiöst när man väl börjar använda den. Eller, så kan jag känna i alla fall. Men det går ju faktiskt att bara göra en helt vanlig, enkel look fast med en duokrom skugga istället för en vanlig skimmerskugga. Det ger en liten extra twist till sminkningen, men du behöver inte känna att du drar hela världens blickar till dig, om det inte är det du vill förstås.

Jag menar, kolla! *infoga hjärtögonemoji* 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.