Terra


Många tycker att det är läskigt med röd ögonskugga och är rädda att det ska se ut som en ögoninflammation. Jag tycker att det är ett snabbt och effektfullt sätt att framhäva blå ögon, särskilt om den röda nyansen drar lite mer åt tegelrött/terrakotta. Är du rädd för att se rödgråten eller inflammerad ut kan du motverka detta genom att lägga en mörkbrun eller svart eyliner i övre och undre vattenlinjen och längs ögonfransraden. På så sätt skapar du en tydlig gräns mellan det röda och dina ögon. 
Jag har använt ögonskuggan Terra från Illamasqua. Den finns inte att få tag på längre men det är inget att sörja, eftersom formulan inte är min favorit. Pigmenteringen är bra, men konsistensen är lite pudrig och svårsuddad. Dessutom är den en sån här irriterande formula som inte riktigt ligger kvar där du lagt den, utan åker runt och nöts bort lite mer varje gång du blinkar, vilket gör att sminkningen ser fläckig ut efter en liten stund, även om du får till en helt jämn täckning när du applicerar skuggan.
Här har jag återapplicerat den tegelröda skuggan ungefär tre gånger. Några minuter senare såg det ojämnt och fläckigt ut igen. Älskar färgen, inte fullt så förtjust i formulan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.