Mesmer eyes


Känner ni ibland att ni måste få ur er en sminkning som ni har gått och tänkt på, utan att nödvändigtvis känna att den behöver vara snygg? Så var det för mig med den här looken. Jag har gått och tänkt ett tag på att jag vill göra en look med krämskuggan Mesmer Eyes (kan vara ett av de sämre ordvitsnamnen på marknaden) från Surrat. Det som ska vara mesmerizing med den här skuggan är nog det spektakulära ljusgröna glittret som hör ihop med krämögonskuggan, men jag hoppade över det den här gången. Alltså den här typen av grön är så … oglammig. Den har exakt samma färg som mina gamla Tretornstövlar som står och samlar damm i barndomshemmet i Hälsingland.
Ändå gillar jag den. Den är lite kärv och svår att komma underfund med. Om min personlighet hade en färg skulle det kanske vara just den här färgen. Jag försökte pigga upp det hela med gult i ögonvrån, men jag vet inte om det gjorde saken bättre. Det gör nästan bara att den gröna ser ännu dystrare ut. Men jag gillar det. Oinställsamt och mörkt. Brynen är en historia för sig. Jag färgade dem kvällen innan jag gjorde den här sminkningen, och jag tar alltid färgen en bit utanför brynen så precis alla håstrån täcks. Så vet jag vad jag har att jobba med. Men det betyder att jag får leva med mörka skuggor runt ögonbrynen i någon dag efteråt. Så om ni undrar så vet ni nu. Jag har försökt att täcka över det mesta med concealer, men med begränsad framgång. Jag må ha haft en tydlig vision för mina ögon, men när jag kom till läpparna insåg jag att jag inte hade någon som helst plan för dem. Jag slängde på något lagom ”neutralt” tänkte jag, och ångrade mig så snart jag såg bilderna. Läpparna passar inte alls in i sammanhanget, men det kan inte hjälpas nu. C’est la vie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.