Total Finish

Glad måndag! I dag tänkte jag att vi skulle titta på en återupptäckt favorit, nämligen Total Finish – en puderfoundation från Sensai. Jag plockade fram den för att jag skulle bestämma mig för om jag skulle göra mig av med den eller försöka att använda upp den innan den blev för gammal. I ärlighetens namn är den nog redan för gammal, men eftersom den inte visar några tecken på att bli dålig så bestämde jag mig för att försöka använda upp den. Det var den enda foundation jag använde under en period, och jag älskade den verkligen. Sen gick jag från puderfoundation litegrann och glömde av denna. Men när jag bestämde mig för att försöka använda slut på den här blev jag påmind om varför jag gillade den så mycket, och nu använder jag den inte bara för att göra slut på den, utan för att jag inte vill använda något annat just nu. Den är lite lurig, den här. Först när man applicerar den känns den lite torr och pudrig, och jag ångrar ofta att jag inte valde en flytande foundation istället. Men när jag väl applicerat bronzer, rouge och allt det andra (som för övrigt applicerar som en dröm ovanpå Total Finish) har foundationen på något sätt smält ihop med huden och fått en fin lyster. Jag brukar ändå spreja en omgång Fix+ ovanpå alltihop, för att få det att smälta ihop ännu lite till. Ska vi titta på lite före- och efterbilder?

Mitt osminkade ansikte, i all dess glans och härlighet.

Efter Total Finish. Som ni ser ger den bra täckning och jag behöver minimalt med concealer när jag använder den här foundationen. Här ser fortfarande ansiktet lite platt och pudrigt ut, eftersom bilden är tagen precis efter applicering.

Och så här ser det ut med hela basen klar, efter en snabb dusch av lite Fix+ (eller om det var pixi Glow Mist, jag minns inte riktigt). Det som är fint med denna foundation är att den blir finare allt eftersom dagen går, eftersom hudens naturliga oljor ”mjukar upp” formulan. Jag kan bli aningen glansig på näsan och i pannan med denna, men det går enkelt att matta ned med ett papper eller puder utan att basen rubbas. Jag kommer att fortsätta att använda denna tills den tar slut, och sen vet jag inte riktigt. Jag försöker få ner antalet foundations i mina gömmor, och jag har några andra puderfoundations också som jag gillar och som jag vill fortsätta använda, så jag tror jag avvaktar med att köpa någon ny. Men jag kan rekommendera för dig som är på jakt efter en puderfoundation, och som också vill ha kvar lite naturlig lyster i ansiktet.

Total Finish säljs i refillförpackning, och du får köpa den tillhörande dosan separat. Refillen kostar 399 kr och dosan 200 kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.