Sextiotalsinspirerad grafisk look


Glad Valborg! Ska ni göra något särskilt ikväll? Själv brukar jag undvika alla former av Valborgsfirande, eftersom jag mest förknippar det med snålblåst, (i värsta fall snöblandat) regn, iskalla fingrar och längtan efter att komma inomhus. Men dagen till ära tänkte jag i alla fall visa upp en sminkning som känns lite vårig.

När jag satte mig ner för att göra den här sminkningen hade jag tänkt göra en riktig sextiotalssminkning med massa eyeliner, tunga fransar och så vidare. Men så blev det inte. Fingrarna ville något annat. Resultatet blev visserligen lite sextiotalsinspirerat, men inte så mycket mer än så. Jag började med att lite slarvigt måla Déjà Blue från Marc Jacobs över ögonlocket, och sedan dutta en ljusblå skimmerskugga ovan på den. Här ungefär bestämde jag mig för att avvika från den ursprungliga idén. I stället för att göra en tjock eyeliner spårade jag ögonskuggans kontur med en taupefärgad ögonskugga för att rama in den, och suddade uppåt för att mjuka upp linjen lite. I inre ögonvrån duttade jag highlightern Milky Way från Linda Hallbergs Infinity-palett.
Och så har vi basen. Jag hade inte ens fattat att jag fått till en så snygg bas förrän jag hade tankat över bilderna till datorn. Lumenes Blur Foundation glömmer jag bort med jämna mellanrum, men när jag använder den slås jag alltid av hur snygg den är. Dessutom har jag återupptäckt Infinity-paletten just för användning i basrutinen. Här har jag ljusrosa Pinwheel som rouge och Virgio som highlighter på kindbenet. Jag har dessutom satt basen med Hourglas Ambient Lighting Powder i den ljusgula nyansen Diffused Light. Resultatet blev en mjuk, nästan airbrushad effekt. Det här kommer nog att bli min standardbasrutin en liten tid framöver, tills jag hittar någon ny magisk kombination.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.