Exfoliering för hårbotten

Om ni har följt den här bloggen ett tag vet ni kanske att jag har torr och känslig hårbotten. Eller så har ni inte lagt det på minnet för att jag inte är medelpunkten i er värld, och det är också okej. Jag har sett andra influencers nämna peeling för hårbotten, och jag har varit nyfiken att testa, för att se om det kan vara något för mig. Har man väldigt känslig hårbotten ska man såklart vara försiktig med peeling, men jag tänker samtidigt att det kan vara bra att få bort döda hudceller så att huden kan tillgodogöra sig vårdande produkter som balsam, inpackning och lugnande hårbottenserum på ett bättre sätt. Så jag tänkte att jag skulle testa en hårbottenpeeling. Jag kikade runt lite på nätet och bestämde mig för att testa Detoxifying Scrub Shampoo från Davines. Jag väljer att bortse från fluffordet ”detoxifying” den här gången, eftersom jag är så nyfiken på att testa det här schampot. Det beskrivs som ett milt schampo som ska rengöra på djupet och jag gissar att det de egentligen menar med ”detoxifying” är att det är ett djuprengörande schampo, helt enkelt. Skrubbeffekten kommer från jojobamikrokapslar, och schampot innehåller också extrakt från kronärtskocka, som ska ha en antioxiderande effekt.

Nu har jag bara använt det här schampot ett par gånger, men jag tycker faktiskt att hårbotten känns mindre torr, och jag tycker redan att jag ser mindre torrflagor i hårbotten än vad jag brukar så det verkar lovande. Dock vill jag understryka att det här inte är någon riktig recension, utan mer ett första intryck. Jag ska fortsätta använda det här ungefär en gång i veckan framöver, och när flaskan är slut ska jag ta med schampot i ett emptiesinlägg och ge ett lite mer slutgiltigt omdöme. Ändå ville jag skriva det här inlägget nu, mest för att lyfta att jag har börjat nosa på det här med exfoliering som ett möjligt sätt att få en mer välmående hårbotten. Har ni testat några exfolierande produkter för hårbotten, och har ni några favoriter i så fall?

1 tanke på “Exfoliering för hårbotten

  1. Pingback: Davines Detoxifying Scrub Shampoo – recension | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.