Zoeva Matte Palette

Jag köte ju två paleter från Zoeva, och hittills har jag bara visat upp Cocoa Blend. Men jag har även testat den matta, varmtonade paletten Matte Palette, och tänkte visa er en sminkning med den. Jag körde på en varm sotning, med olika nyanser av orange i globlinjen och mörkbrun närmast fransarna.

Skuggorna var lätta att jobba med, välpigmenterade och lätta att sota. Här ser det ut som att den orangea skuggan inte riktigt har suddats ut upp mot brunet, men jag tror att det kan vara kameran som spelar ett spratt här. I verkligheten syntes inga kanter, och min kamera har en tendens att gå lite bananas på klara färger som rosa och orange. Den plockar liksom upp minsta lilla uns av pigment och lyfter upp det så att alla ska se, typ:

Nåväl, det var en lång utvikning för att konstatera att min kamera, precis som jag, gillar starka färger, och har en tendens att överdriva dem. Men skuggorna suddar alltså bättre i verkligheten än vad det ser ut på bilderna. Det var bara det jag ville säga.

Om jag ska framföra någon kritik mot den här paletten så är det att jag saknade en varmtonad mörkbrun nyans. Paletten mixar varma, neutrala och kalla nyanser, vilket såklart är bra om man vill ha en mångsidig palett. Men när man gör så i en palett vill jag gärna att man ska vara lite mer systematisk, så man har ljusa nyanser, mellannyanser och mörka nyanser i de olika skalorna, lite som Kat von D har gjort i sin Shade and Light-palett. Annars blir det som det blev för mig här, att man måste leta t.ex. en mörkbrun nyans i en annan palett för att den mörkbruna inte ska se grådassig ut mot de varma skuggorna i globlinjen. Men förutom att färgkombinationerna kunde ha varit lite mer systematiskt genomtänkta är jag nöjd med den här paletten och hur den presterar. Helt klart värd 230 kr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.