L’Occitane Immortelle Divine Baume Démaquillant

En av de produkter som kapade hem segern i Daisy Beauty Awards var rengöringsbalsamet Immortelle Divine Baume Démaquillant från det franska märket L’Occitane. Det är en fast rengöring som smälter när den kommer i kontakt med hudens värme. Den ska ta bort smink effektivt och rengöra utan att torka ut huden. Den innehåller eterisk olja från immortelleblomman (immortelle = odödlig på franska), som har det betydligt mer prosaiska namnet curryeternell på svenska. immortelleextraktet ska ha föryngrande egenskaper. Dessutom innehåller den vitamin E, som ska ha antioxiderande effekt. Jag ställer mig lite tveksam till långsiktiga effekter av den typen när det kommer till rengöring, eftersom det handlar om en produkt som du sköljer av ganska omgående. Jag är mer intresserad av hur bra min rengöring är på att rengöra och att den inte torkar ut huden alldeles.

Och visst, Immortelle Divine rengör effektivt, men det är definitivt en typ av balsamrengöring som jag vill ta bort med en fuktad handduk. Vissa fasta rengöringar smälter så pass mycket att man kan skölja av dem, men den här är inte särskilt lätt att skölja av. Vilket inte i sig är ett problem, I’m just putting it out there.

Något som däremot är något av ett problem för mig är doften. Doftar jag på produkten i burken är det en behaglig och varm doft, men när jag gnuggar runt den i ansiktet kommer den in i näsan och blir ganska påträngande. Den dröjer sig dessutom kvar ett bra tag, vilket jag tycker är rätt så besvärande.

Då föredrar jag doftfria Take the day off från Clinique, som jag har recenserat här. Särskilt med tanke på att Take the day off kostar 295 kr för 125 ml, medan Immortelle Divine kostar saftiga 385 kr för 65 g.

2 tankar på “L’Occitane Immortelle Divine Baume Démaquillant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.