Nytt från Hourglass

När vi var i Bath med Daisy Beauty stolpade jag och Hilde iväg till Space NK så fort vi fick en ledig stund, och det primära målet var Hourglassmontern. Vad Hilde köpte kan ni läsa om här. Själv köpte jag mest, eller bara, basprodukter. Det är ju just basprodukter som är Hourglass paradgren.

Första dagen köpte jag primer, foundation och concealer från Veil-serien, samt det ljusgula pudret Diffused light, som jag har haft i en av mina Hourglass-paletter sedan tidigare, men i minformat som nu är på upphällningen. Den ljusgula nyansen syns inte på huden, men hjälper till att neutralisera rodnader. Den andra dagen gick jag tillbaka och köpte Vanish Seamles Finish Foundation Stick, efter att ha sett hur den såg ut på Hilde.

Från vänster till höger: Veil Mineral Primer, Veil Fluid Makeup och Veil Retouching Fluid. Jag har testat dessa några gånger nu, och jag kan säga att primern ger den mest silkeslena grund till din foundation som du någonsin kan önska dig. Det är ingen spackelliknande porfyllande primer, utan snarare som en silkig slöja över din hud. Huden ser definitivt jämnare och slätare ut, men jag kan fortfarande se min porer, vilket för mig inte är något negativt. Porer är en naturlig del av huden, och jag vet inte riktigt när det porer blev varje kvinnas skräck, men jag tycker att min hud kan få se ut som hud och inte ett vaxansikte.

Som ni kanske ser är samtliga produkter väldigt lättflytande och tunna, vilket jag gillar. När jag testade concealern gick tankarna direkt till Select Moisturecover från MAC, som har varit en stapelvara här under många år.
Ska vi titta på hur produkterna ser ut på huden? Här är min hud helt utan smink.

Här har jag använt primer och foundation, och som ni ser syns inte mycket av mina rodnader längre. Jag tyckte faktiskt inte ens att concealern behövdes, så jag lät den vara. Jag tycker inte om när huden blir helt jämn, utan jag vill gärna att lite färskiftningar ska lysa igenom. I alla fall. Det här är en lättflytande oljefri foundation som känns lätt på huden. Jag tycker att jag får jobba lite mer än vanligt för att jobba in den i huden, men när jag väl har gjort det ser den naturlig och fin ut på huden. Hållbarheten är också bra. Jag har testat den under några av årets hittills varmaste dagar, och den har hållit ihop bra, även de gånger jag inte har pudrat ovanpå. På bilden ovan ser huden ganska matt och lite platt ut, men när jag fått på mig bronzer och rouge blir det jättefint. Dessutom mjukas basen upp med hjälp av hudens naturliga oljor efter en stund och jag får en naturlig lyster, utan att det känns flottigt.

Näst ut att testas är Vanish Seamles Finish Foundation Stick. Jag återkommer med rapport om den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.