Årets sommardoft: Hermès Eau de rhubarbe écarlate

Ända sedan Eau de rhubarbe écarlate kammade hem vinsten i Daisy Beauty Awards 2017 har jag varit sugen att testa den. Bara juryns motivering (som visade sig vara Whinars motivering) gjorde att jag i princip visste att jag skulle älska den, trots att jag aldrig ens sniffat på den. Dessutom älskar jag friska och mjuka dofter, särskilt till sommaren, när jag har lättare att drabbas av huvudvärk än resten av året.

Eau de rhubarbe écarlate är en frisk och sprudlande historia med syrlig rabarber som toppnot, röda bär som hjärtnot och vit mysk som basnot. Som klippt och skuret för mig. Hållbarheten är ungefär en halv dag på mig, så en påbättring under dagen kan fordras. Men å andra sidan väljer jag ofta andra dofter om jag ska ut på kvällen än vad jag väljer att ha på mig på dagen, så på så sätt är det ju praktiskt. Sedan vill jag också bara nämna som en disclaimer att det är väldigt individuellt hur länge olika dofter sitter på olika personer. Det har med hudens kemi att göra, enligt doftexperten Linda Landenberg.

Alltså, jag blir så lycklig av den här doften. Till och med jag, som inte är bäst i Sverige på att urskilja enskilda doftnoter om man säger så, kan känna rabarbern klart och tydligt. Och jag förflyttas omedelbart tillbaka alla mina bästa försommarminnen: skolavslutningar, mammas rabarberpaj (som är den bästa obviously), sprittande bad i lite för kallt vatten, häggdoft, saft med isbitar, varm kattpäls och förgätmigej under knoppande vinbärsbuskar.

De röda bären kompletterar rabarberns syrlighet och gör doften lite mjukare, medan den vita mysken ger en fin botten. Jag älskar, älskar verkligen den här doften, och jag kommer att bära den varje dag, åtminstone under försommaren. Kanske att jag i juli byter ut den mot något lite tyngre och kvalmigare. Sånt som passar slöa högsommardagar. Men än så länge håller jag mig till min sprudlande rabarber.

Ska jag ge någon kritik så är det väl att förpackningen inte känns riktigt så fancy som jag hade önskat. Jag tycker att de hade kunnat anstränga sig lite mer med designen och skapa en lite lyxigare känsla. I slutändan är det förstås innehållet som räknas, men just med parfymer tycker jag faktiskt att förpackningen ska ha en viss pondus, särskilt när det gäller dyra parfymer som denna.

Eau de rhubarbe écarlate finns att köpa på t.ex. Kicks. Det är ju Hermès, så billig är den inte. Ska du ut att resa kan du hitta fina erbjudanden på någon flygplats kanske. Jag köpte min på Heathrow för 60 pund, och den skulle ha kostat över tusenlappen här i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.