Tre som tog slut

Det pågår ett generationsskifte i badrumsskåpet, där flera produkter som jag använt under våren har tagit slut och nya produkter kommit in för testning. Ett utmärkt tillfälle att justera sin hudvårdsrutin nu till sommaren också. De tre produkter jag tänkte att vi skulle titta på idag är Skin Perfecting 2% BHA Liquid från Paula’s Choice, Gentle and Nourishing Cleansing Gel Formula från Björk & Berries samt Calm Water Gel från Dermalogica.

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid (359 kr/118 ml)
Jag var väldigt sen på bollen med den här. Många av mina bloggarkollegor har använt den här i åratal och hyllat den. Jag har varit nyfiken men tänkt att den ska vara uttorkande för mig. Jag har bilden av att BHA-syra torkar ut huden, och visst kan den göra det om den används i för stark koncentration eller om du försummar återfuktningen efteråt, men jag har inte haft några problem med torr hy när jag har använt den här. Och jag skriver verkligen under på att den hjälper till att hålla porerna rena. Jag har haft betydligt mindre tilltäppta porer sedan jag började använda Skin Perfecting 2% BHA Liquid, så jag ångrar inte att jag testade den.
Köpa igen? Redan gjort.

Björk & Berries Gentle and Nourishing Cleansing Gel Formula (295 kr/100 ml)
Den här rengöringen har jag skrivit en mer ingående recension om här, så jag ska inte upprepa mig i onödan. Det jag kan säga är att jag fortfarande tycker om den, ännu mer sedan vädret blev varmare och luften mindre torr. Det här är en lerrengöring som inte torkar ut huden på samma sätt som lerrengöringar ofta gör, men det är klart, det är ju heller ingen rengöringsbalm, så på så sätt kommer den ännu mer till sin rätt på sommaren, när jag dessutom har extra behov av djuprengöring, eftersom upprepad applicering av spf, svett och bad kan ställa till det för mina porer. Knappt 300 spänn för 100 ml kan låta mycket, men det bör påpekas att den här rengöringen är extremt dryg. Jag började använda den någon gång i januari/februari och har använt den i princip dagligen (ibland både morgon och kväll) till i slutet av maj.
Köpa igen? Ja, den här vill jag ha i sommar!

Dermalogica Calm Water Gel (599 kr/50 ml)
Den här fick vi med oss att testa på Daisy Beauty Expo i januari, och flera av mina bloggarkollegor har redan recenserat den här. Jag har inte läst en enda negativ recension av den, och jag förstår varför. Det här är verkligen en fuktinjektion för huden, vilket har varit uppskattat under den långa och kalla vintern. Även här har vi en produkt som varar länge. Jag började använda den här ganska omgående efter att jag fått den, och även denna räckte till typ slutet av maj. Det kan låta saftigt med 600 spänn för ett serum, men tänk på att du får 50 ml, istället för 30 ml, vilket är standardstorleken för ett serum. Calm Water Gel har alltså återfuktat min hud i fyra-fem månader, och då har jag inte snålat vid appliceringen heller. Den känns så härlig och uppfriskande på huden, och den är otroligt mild och helt doftfri, vilket gör den perfekt för den känsliga huden. Jag lät min man testa Calm Water Gel en kväll, och han gillade den så mycket att han önskade sig en i födelsedagspresent på en gång. Såklart fick han vad han önskade, och nu när min tub har tagit slut är det jag som går och nallar av honom.
Köpa igen? Jag kan inte tänka mig något annat.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.