Retro Red

Nu ska jag vara så här jobbig igen och lägga upp en sminkning med ögonskuggor som jag inte har en aning om vad de heter, eller om de ens finns att köpa. Det är ögonskuggor som jag har depottet, dvs. tagit dem ur sin originalförpackning och lagt dem i en magnetisk palett. Här kan ni se inlägget från när jag depottade en massa ögonskuggor förra sommaren. Läpparna är i alla fall Retro Red från Kiss Professional NY.
 Ingen av dessa skuggor är dock något unikt i sig, utan det är bara att leta upp valfri lila, orange och ljusskimrig skugga om du vill återskapa den. Jag går själv sällan ut och köper specifika ögonskuggor eller läppstift i exakt samma nyans som jag har sett på någons blogg, utan jag brukar försöka återskapa looker med det jag har hemma. Brukar du vilja veta exakta nyanser som har använts i sminkningar du gillar, eller är du som jag och är mer ute efter inspirationen och känslan?
Skuggan i inre ögonvrån är i alla fall från Nabla, så mycket minns jag. Jag måste dock säga att den är något av en besvikelse. Den ska vara duokrom, men jag tycker alltid att den blir mest platt och tråkig på ögonlocket, även om jag fuktar penseln, applicerar med fingrarna och tar till alla knep jag kan.Jag gillar kombinationen av orange och lila. Jag tycker ofta att lila ögonsminknningar lätt blir lite 90-talsglammiga (obs inget fel med 90-talsglam, men det ingår inte riktigt i min stilrepertoar). Därför brukar jag grunda den med en lite mer rustik färg, som t.ex. en tegelfärgad eller roströd skugga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.