Nytt från Nutrinovate

 Ett av de varumärken som presenterade i Bath var Nutrinovate, företaget som ligger bakom Reserol, de små filmerna packade med reservatrol som du fäster i munhålan, där de smälter tillräckligt långsamt för att reservatrolet ska hinna tas upp i kroppen. Jag har skrivit mer om Reserol och hur det funkar här, så jag går inte in närmare på det i det här inlägget.Under varumärket Reserol släppte de förra året även ett serum, som innehåller ett C-vitaminderivat kallat MAP (Magnesium Ascorbyl Phospahte), som ska främja kollagenproduktionen, samtidigt som det är skonsamt mot huden. Serumet innehåller också E-vitamin som ska skydda huden mot oxidativ stress. Tillsammans ska E-vitamiet och C-vitaminet skydda huden mot solens skadliga effekter. Serumet kan användas som en kur i 14 dagar, eller ett par-tre dagar i veckan kontinuerligt. Serumet är förpackat i en ampull, med en generös mängd serum. Det är tänkt att serumet ska användas på ”det stora ansiktet”, som Nutrinovate-killarna så artigt uttryckte det, eller som Caroline Hirons skulle ha sagt: ”take it to the tits”. Jag måste dock säga att även om jag applicerar serumet på ansikte, hals och dekolletage så får jag ändå serum över. Efter att ampullen har öppnats håller sig serumet fräscht med alla ämnen intakta i cirka 12 timmar, så om du knäcker en ampull på kvällen och får serum över kan du använda överflödet morgonen efter. Jag har använt det här serumet av och till det senaste året, och det är otroligt återfuktande och skönt på huden och ger en fin lyster, som en bra C-vitaminprodukt ska göra. Har du tendens till oljig hy kanske det här blir främst ett nattserum, men för mig funkar det lika bra morgon som kväll. 
Nu släpps två nya Reserol-produkter, nämligen två ansiktsmasker. Dessa kom direkt från labbet och kommer alltså inte att se ut så här när de kommer ut på marknaden. Det handlar alltså om en arkmask och en nattmask, det vill säga en sådan som du applicerar innan du går och lägger dig och låter verka över natten. Jag har än så länge bara testat nattmasken, och jag måste säga att jag blev lite förbluffad första gången jag använde den över hur mjuk och fuktmättad huden var på morgonen, trots resande, sena kvällar och väderomslag, vilket alltid gör min hy torr och tråkig. Hilde, som jag delade rum med i Bath, stod med näsan en centimeter från spegeln och letade efter sina porer, vill jag minnas (rätta mig om jag har fel, Hilde!). Jag har använt masken flera gånger därefter, och jag vaknar alltid med skönt återfuktad, len och överlag riktigt glad hy. Den uppmärksamma såg på den översta bilden att det inte bara var Reserolprodukter med på bilden. Nutrinovate har nämligen släppt vitaminer i filmformat också, och dessa finns att köpa på apotek redan nu. Jag har t.ex. sett dem på mitt lokala apotek. Dessutom släpper de två nya varianter också, en för att motverka benskörhet, och en uppiggande koffeinfilm. Jag har inte testat någon av dessa, men jag tar både selen och D-vitamin året runt, så jag ser fram emot att testa den gula multivitaminfilmen, eftersom den innehåller en hög dos av D-vitamin och även selen.


Slutligen har Nutrinovate även köpt in en produkt som har utvecklats i Ungern, och som de lanserade i Sverige i vintras/våras någon gång. Det är en sugtablett som bildar en film i svalget som gör att virus får svårare att fästa i munhålan. Munhålan har naturliga sprickor och veck, och där gillar virus att bosätta sig. Medistus fyller i dessa sprickor och skapar en glatt yta som gör det svårt för virus att fästa. Då åker viruset ner i magsäcken i stället, och där tas det hand om av magsyrorna. Obs, detta gäller med största sannolikhet inte för maginfluensa. Får du in ett sådant virus i magen får du nog räkna med att bli magsjuk, helt enkelt. Det sade i alla fall Nutrinovate-killarna. Den som hittar ett effektivt skydd mot vinterkräksjukan behöver nog inte jobba många dagar till i sitt liv. Men i alla fall. Jag hade faktiskt redan köpt ett paket Medistus på flygplatsen på vägen till Bath, eftersom jag väldigt ofta blir sjuk när jag flyger. På konferensen fick jag dessutom ett till paket som pressprov, så nu är jag kittad för ett tag. En sugtablett ger cirka 2 timmars skydd, vilket motsvarar en flygresa till exempelvis London, Paris eller någon annan europeisk huvudstad. Funkar det då? Tja, jag blev inte sjuk vare sig på dit- eller hemresan, vilket kändes som en liten seger. Om det var Medistus, ren tur eller placeboeffekt är såklart svårt att säga, men jag tänker att det aldrig kan skada att göra det lite svårare för virusen, även om det såklart aldrig finns några hundraprocentiga skydd. Jag kommer ständigt att ha med mig ett paket när jag flyger, när jag sitter på en fullpackad buss i februari och vid andra tillfällen när jag upplever förhöjd smittorisk.   

Lite roligt ändå att av alla intressanta produkter som Nutrinovate har kommit med på sistone skrev jag allra mest om antivirustabletten. Jag är dock inte särskilt förvånad för det här med att nästan alltid bli sjuk när jag flyger är ganska jobbigt, och ibland kan jag även välja att avstå från en resa om jag känner att jag inte har tid att bli sjuk när jag kommer hem, så för mig vore det något av ett genombrott att hitta något som skyddar mig från att bli sjuk när jag reser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.