Vita Liberata Beauty Blur

Ni minns kanske Vita Liberatas Body Blur, som släpptes förra året (eller var det året innan det till och med?), som appliceras på kroppen för att jämna ut huden och ge ett snyggt glow. Den brukar kallas strumbyxor på tub, just för att den gör att benen ser lätt solkyssta ut, får en jämn hudton och fin lyster. Nu släpper Vita Liberata Beauty Blur, som bygger på samma princip, men för ansiktet. Beauty Blur kan användas som en lystergivande primer, eller som en självständig bas, om du inte är ute efter någon direkt täckning, utan mer vill att huden ska se lite fräschare och mer livfull ut. Den kan även användas som highlighter och contouring. Jag är lite tveksam till contouring, möjligtvis som bronzer, om du är ljus i hyn. Beauty Blur lanseras i fem nyanser och jag har fått tre hem för testning.

Från vänster: Café Crème, Latte och Latte Dark.

Beauty Blur är vattenavvisande och tvättas bort som makeup. Den innehåller bland vitamin E, som är en antioxidant och vårdande ingrediens som motverkar solens negativa effekter. Den innehåller sheasmör som ska verka återfuktande, vilket kan vara bra att veta för dem som inte tål sheasmör så bra (det kan ha en komedogen effekt på vissa). Slutligen innehåller produkten även mica, som är det som ger produkten dess fina lyster.

Men nu tycker jag att vi tittar på hur produkten ser ut på huden! Vi börjar med en bild på min bara nuna, för referens.

Här är jag alltså helt osminkad, och bilden är helt oredigerad (alla bilderna i detta inlägg är helt oredigerade). Som ni ser har jag en del pigmenteringar och lite rodnader kring näsan och på hakan, men inga arga utbrott eller torrfläckar.

Här har jag applicerat den ljusaste nyansen, Café Crème. Som ni kan se har jag min hudton jämnats ut och jag har fått ordentligt med lyster. Jag hade faktiskt tänkt använda denna som en primer med foundation ovanpå, men här bestämmer jag mig för att det räcker att bara applicera lite concealer på de områden där jag vill ha lite mer täckning.
Här har jag alltså bara applicerat pyttelite concealer på näsvingarna och på hakan, och det är en fullt tillräcklig bas för mig, som gillar lätta baser. Är du ute efter mer täckning kan du följa upp med en foundation, såklart. Jag har även testat att använda Beauty Blur som primer under foundation och tycker att den fungerar alldeles utmärkt till det också, de dagar jag vill ha lite mer täckande bas men ändå vill ha ordentligt med lyster. Jag lägger in ett par bilder till nedan, en där jag har applicerat bronzer och rouge, och en sista bild med den färdiga sminkningen, för att ni ska få en känsla för helheten.
Det här kommer att bli en favorit i sommar, eftersom den funkar så fint på egen hand som bas. Beauty Blur kostar 489 kr för 30 ml och finns att köpa på de stora apoteken, varuhusen och nätbutikerna.

1 tanke på “Vita Liberata Beauty Blur

  1. Pingback: De bortglömda sminkningarnas arkiv | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.