Hårstyling för latmaskar med självfall

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag börjat låta mitt hår självtorka, och med hjälp av ett fåtal stylingprodukter försökt ta vara på mitt självfall. Jag har inte lockigt hår på något vis, men jag har ganska mycket hår med en del självfall, som kommer fram mer när håret får självtorka. Blåser jag håret torrt blir det rakt, men om det får torka långsamt får det ett mjukt fall, som jag sedan kan förstärka med diverse produkter.

Steg 1: Efter dusch brukar jag använda någon form av vårdande produkt. Det har egentligen inte så mycket med själv stylingen att göra, utan mer tänkt att hålla håret i ett bra grundskick. Jag är sämst på att gå till frisören, och tycker att jag är duktig om jag kommer igång mer än en gång om året. Nu var det till exempel 10-11 månader sedan sist. Därför försöker jag att vårda mina längder så att de inte blir så slitna. Jag färgar ju inte håret och utsätter det inte för en en massa slitande värmebehandling heller, så det är i hyfsat gott skick, men ändå. Här på bilden är ett leave-in-balsam i sprejform från Noir Stockholm, men det kan vara en vårdande hårolja eller en annan vårdande produkt. Jag gillar den här för att den inte tynger ner håret.

Steg 2: Det här är det mest avgörande steget just för självfallet, nämligen en produkt som ger stadga och struktur åt håret, så att det klarar av att hålla formen efter att det torkat. Mitt hår är typiskt fint skandinaviskt, med många och tunna hårstrån som ger ett tjockt men ganska tungt hår, som gärna vill bli platt och rakt. Just nu använder jag Curl Sculpting Spray, även det i handdukstorrt hår. Det gör håret lite ”klibbigt”, fast inte på ett äckligt sätt. Men det gör håret lite mer formbart. Under tiden som håret torkar (det brukar ta ett par-tre timmar) så kramar jag håret lite i längderna för att förstärka vågorna i håret.

Steg 3: Medan håret fortfarande är fuktigt sprejar jag även in lite volymgivande produkt i hårrötterna, så att jag får lite volym även vid hjässan, och inte bara i längderna. Här har jag använt Root Canal från Evo, som jag gillar jättemycket, eftersom det är snällt mot min känsliga hårbotten. Annars kan volymgivande produkter som används direkt i hårbotten vara irriterande på mig. Vill jag förstärka volymeffekten blåser jag håret bara vid rötterna, men passar mig för att föna längderna på håret, som då hänger ut sig. Jag vet att vissa använder diffusers (en sån där tratt med piggar på) för att ta vara på självfall, men jag tycker inte att det funkar på mig. Mitt hår ser bara risigt ut när jag använder sådana, så jag föredrar självtorkning.

Steg 4: När håret precis har torkat sprejar jag igenom det lite lätt med vanligt hårsprej för att behålla formen på det. Jag har inga särskilda preferenser när det gäller hårsprej, utan tar det som råkar ligga närmast till hands. Här på bilden ser ni Body Amplify Creation Hairspray från Toni & Guy. Om man ska se till namnet antar jag att det ska ha någon slags volymgivande effekt också. Ska jag vara ärlig vet jag inte om jag har märkt av det så mycket, men det känns trevligt i håret och ger inte några knastriga längder, så jag är nöjd. Men som sagt, jag har egentligen inga direkta preferenser när det gäller hårsprej.

Det var det. Och slutresultatet brukar då bli ungefär så här:

Eller så här. Det här är ett foto från mina Instastories, där jag fiskade lite efter beröm och bekräftelse. De flesta av mina följare verkade gilla det, förutom en som tyckte att jag skulle gå och kamma mig. Är fortfarande lite kränkt, men vad ska man göra?
Hoppas att min lilla guide var till nytta och intresse för någon av er. Som en disclaimer vill jag bara säga att jag verkligen inte är bra på hår, utan jag kan bara visa vad jag tycker funkar på mitt hår, och min hårtyp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.