Min hemmamanikyr

Häromdagen gjorde jag ett litet inlägg om hur jag pysslar om fötterna, och nu tänkte jag göra ett motsvarande inlägg om hur jag tar hand om händerna.
Jag börjar med att exfoliera händerna ordentligt. Smooth Sugars Glow Scrub är egentligen avsedd för ansiktet, men eftersom jag inte är så förtjust i mekaniska skrubbar för ansiktet använder jag den här på händerna istället, och som handskrubb är den ljuvlig. Den exfolierar fint och lämnar en lätt hinna av olja på huden (inte så att den känns kladdig, utan snarare som om jag har smort händerna för en liten stund sedan),

Sedan är det dags att exfoliera nagelbanden. Jag har kroniskt torra nagelband (och naglar), så för mig är det extra viktigt att exfoliera nagelbanden ofta för att slippa fnasiga och sprickande nagelband. Jag använder Mavalas nagelbandsexfoliering, som är en snabbverkande och effektiv exfoliering. Därefter använder jag Depends keramiska exfolieringspenna för att få bort envisa rester från nagelbanden.

Slutligen drog jag på Hand and Nail Mask Gloves, som ska återfukta händerna och naglarna. Jag hade handskarna på i ca 20 minuter, tog av handskarna och masserade in överflödigt serum i huden. När serumet sjunkit in avslutade jag med en skön handkräm. Hade jag inte använt handskarna hade jag avslutat med en nagelolja, men i det här fallet tyckte jag inte det behövdes.

Efter den här behandlingen var mina händer otroligt återfuktade och lena, och nagelbanden prydliga och fina. Har ni några manikyrtips med favoritprodukter eller tekniker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.