Så tvättar jag mina sminksvampar

 Är det fler än jag som älskar att använda sminksvampar men tycker att de är ett elände att få rena? Jag som gillar att använda väldigt pigmenterade neutralizers har ett ständigt sjå att få bort fläckar från mina svampar. Jag har testat olika metoder, och kommit fram till att den här är den som funkar bäst. Det du behöver är lite olivolja och lite diskmedel. Lägg alla svampar i en bunke och häll över olivolja och diskmedel.  Sedan häller du över varmt vatten och klämmer lite på svamparna så att de suger i sig av vattnet. Och sen kommer tricket: låt dem stå och suga i sig ordentligt ett tag. Jag brukar göra det här innan jag tvättar mina borstar, och så får de stå och dra under tiden. När kanske 15-30 minuter har gått klämmer du på svamparna så vattnet blir så här härligt. Sen häller du av det smutsiga vattnet och sköljer dem i rent vatten för att få bort diskmedlet och oljan. Riktigt envisa fläckar kan sitta kvar i det här skedet, men det brukar gå bort med en extra pump diskmedel. Sen är svamparna så här rena och fräscha. Vissa av mina svampar är permanent missfärgade, men annars är alla svampar fräscha och fina igen! Har ni några smarta tips när det gäller att rengöra svampar och penslar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.