Pastellsminkning med Aurora och Alchemist

 Blev lite sugen på att göra något riktigt pastelligt, så jag drog fram alla mina pastelliga skimriga skuggor från olika paletter samt lite olika lösa pigment. Främst använde jag Aurora från Anastasia Beverly Hills och Alchemist från Kat von D*. Resultatet blev detta. Skimmereffekter och duokroma färgskiftningar är ju svåra att fånga på bild, men så här blev helheten i alla fall.  På ögonfransarna hade jag en vit mascaraprimer. Det blev inte så snyggt som jag hade tänkt att det skulle bli, men men.  På ögonbrynen använde jag samma lila skugga som jag har innerst i ögonvrån. Och någon av skimmerskuggorna fick även agera highligher.

*Jag har inte gett mig in i debatten om Kat von D som gått flera varv i sociala medier på sistone. Med undantag för ett eller annat grinigt inlägg här på bloggen så brukar jag inte ofta kasta mig in i debatter eller öppet fördöma personer och märken. Jag tänkte ändå försöka föklara lite hur jag resonerar i den här frågan, eftersom jag gissar att det är några av er som kommer att undra. Jag vill börja med att fastslå att jag är väldigt mycket för vaccinering, och väldigt mycket emot antivaccinpropaganda. Just i vaccinfallet skrev ju Kat ett nytt inlägg där hon sade att hon inte är emot vacciner men att hon har vissa ”concerns” osv osv, så jag vet inte ens själv var hon står i den frågan längre. Nu var jag ingen storkonsument hos Kat von D sedan tidigare, och hennes vaccinutspel gjorde mig väl inte direkt mer sugen på hennes produkter. Men de (få) produkter jag redan har köpt och som jag tycker om kommer jag fortsätta använda, nu när jag ändå har dem.

Jag brukar inte gå ut och kategoriskt bojkotta märken, men när företag och deras representanter beter sig konstigt eller ojuste kan det göra att jag tappar sugen att handla där. Detta har hänt med ett flertal märken som jag inte har gått ut med att jag ogillar, men som ni av en eller annan anledning inte brukar se här i bloggen. Inte för att jag aktivt eller offentligt bojkottar dem, utan för att jag hellre lägger min tid och energi (och mina pengar) på produkter och märken som tilltalar och inspirerar mig och som marknadsför sin produkter på ett sätt som jag tycker känns rimligt. Och jag vet, skulle man gå in bakom kulisserna på de olika skönhetsföretagen så skulle det med säkerhet finnas personer med tveksamt beteende på de flesta företag, men det kan vi ju inte veta något om (förrän det bubblar upp till ytan). Jag brukar inte basera mina bedömningar på rykten eller branschskvaller, men ser jag något i företagens egna kanaler att de säger eller gör något som jag inte vill ställa mig bakom så tycker jag att det är en annan sak. Då kommer det ju direkt från källan och jag kan bilda mig en uppfattning utifrån vad märket/personen själv har sagt.

Slut på rörig utläggning. Hilde har skrivit intressant och lite mer genomtänkt om det här med att märken ibland beter sig konstigt och hur hon hanterar detta som skönhetsskribent och som konsument. Gå gärna in och läs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.