Dior Backstage Face & Body

Dior har släppt sin Backstage-kollektion, och jag blev genast nyfiken på deras Face & Body-foundation. Vi kan ju börja med att prata om elefanten i rummet. Diors Face & Body har lånat namn, flaskdesign och konsistens från MAC:s klassiska Face & Body-foundation. Det är så slående att det bara måste ha varit medvetet. MAC Face and Body har varit en favorit här hemma, så jag måste ju bara jämföra de båda produkterna för att se hur de står sig emot varandra. Även om designen på flaska är direkt inspirerad av MAC:s variant så måste jag säga att Dior Backstage Face & Body är snyggare att titta på. Passar fint ihop med min sovrumstapet också, visade det sig.

När jag droppar båda varianterna på handryggen känns de ungefär likadana, lätta och rinniga. MAC Face and Body är kanske liiite tunnare. Jag mig även ana vissa andra skillnader i formulan, och jag ska varva båda varianterna nu i några dagar för att verkligen utröna skillnaderna. Jag har bara burit Dior Face & Body en gång, så jag avvaktar med min recension, men mitt första intryck är försiktigt positivt.

Något som är intressant med Dior Face & Body är att den finns i 40 olika nyanser med 16 färgintensiteter (på skalan ljus-mörk) och så många som sex olika undertoner: neutral, warm, cool, warm olive, cool rosy och warm peach. Det tycker jag är superbra och något som jag hoppas vi ser mer av. Det kan vara svårt att hitta rätt underton, och de tre standardkategorierna varm, kall och neutral känns ofta grovt tillyxade. Nyansen jag köpte är 1,5 N, vilket är en bra sommarnyans för mig. Just den här exeptionellt fina sommaren hade jag kanske kunnat gå en nyans mörkare också, men då skulle jag nog aldrig kunna använda den igen efter att sommaren tagit slut och jag tappat min exeptionella sommarfärg.

Dior Backstage Face & Body kostar 380 kr för 50 ml och Mac Face and Body kostar 295 kr för 50 ml. Jag ska testa ordentligt nu, och återkommer när jag bildat mig en uppfattning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.