Triss i solskydd för ansiktet

Värmeböljan visar inga tecken på att mattas av, och solen gassar från himlen i stort sett varenda dag, så jag tänkte att det skulle passa bra att titta på ett gäng solskydd för ansiktet som jag har testat. Nu hör ju jag till dem som tycker att solskydd ska användas året runt, men särskilt viktigt är det såklart den här tiden på året, när soltimmarna är fler och vi är ute i solen betydligt mer än resten av året. Ska vi titta på vad jag har använt den senaste tiden?

Vi börjar från vänster. Exuviance Sheer Refining Fluid är en lätt dagkräm med spf 35. Den känns behaglig på huden och gör den inte klibbig eller flottig, som vissa spf:er kan göra. Den sjunker fint in i huden och innehåller ingredienser som reglerar talgproduktionen. Dessutom innehåller den den patenterade ingrediensen NeoGlukosaminTM, som verkar exfolierande och ger klarare hud, samtidigt som det ska motverka pigmenteringar. Som dagkräm håller den min hud återfuktad hela dagen, åtminstone på sommarhalvåret. På vintern behöver jag något lite kraftigare får att hålla huden återfuktad. Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa om den här. Priset då? Exuviance är ett salongsmärke, så billigt är det inte, men det är långt ifrån det dyraste solskyddet på marknaden, med 399 kr för 50 ml.

I mitten har vi EVY:s Daily UV Face Mousse med spf 30 som jag testade för första gången förra sommaren, och som jag köpte om inför den här sommaren. Nu är jag dessutom inne på min andra flaska för säsongen. Det här är solskyddet som jag använder när jag vet att jag ska tillbringa mycket tid utomhus under dagen, för hållbarheten på Daily UV Face Mousse är väldigt bra. Enligt tillverkaren ska den ge skydd i cirka sex timmar, vilket är väldigt bra för en spf. Sen är ju jag en hängslen-och-livrem-person, så jag kompletterar med solhatt eller återapplicerar något oftare än så när jag t.ex. är på stranden. Extra plus för att Daily UV Face Mousse fungar lika bra på stranden som till vardags, eftersom den har lång hållbarhet och ger ett bra skydd, samtidigt som den funkar jättefint under smink. Här betalar du cirka 200 kr för 75 ml.

Sist men inte minst har vi Amazing Day Cream SPF 20 från Palinas anti-age-serie. Den här har jag använt under senvintern och våren, och den tog slut precis till sommaren. Vilket passade ganska bra, för på sommaren brukar jag vilja använda minst spf 30 i ansiktet, eftersom jag har lätt att få pigmentfläckar. Som dagkräm under våren har den funkat superbra, och jag skulle gärna köpa en till flaska till hösten. Den sitter fint under smink, återfuktar bra och känns skön och behaglig på huden. Sedan har ju Amazing Day Cream även en massa andra hudvårdande plus i kanten, med t.ex. stamceller, antioxidanter och peptider som ska behandla solskadad hud. Det här är den dyraste av produkterna och kostar 995 kr för 50 ml, men det är också mycket mer än ”bara” en spf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.