Tre som tog slut: Dermaceutic, Elixir Cosmeceuticals och Palina

Det har blivit dags att titta på tre produkter som har tagit slut den senaste tiden, den här gången är det hudvårdsprodukter för ansiktet som jag har använt under våren och försommaren.

Dermaceutic Mela Cream 1 189 kr/30 ml
Det här är ett serum som ska vara en riktigt effektiv produkt mot hyperpigmentering (pigmentfläckar). Hilde har spaltat upp innehållet väldigt bra här, så jag är lite lat och hänvisar till henne om du vill veta mer om ingredienserna. Men det här är alltså en produkt med hög andel aktiva ingredienser, som både arbetar mot hyperpigmentering och för att hålla rent i porerna. Och ja, jag ska inte säga annat än att Mela Cream hjälpte mig att hålla mina pigmenteringar i schack. De försvann inte helt (det gör de aldrig) men de var definitivt ljusare när jag använde Mela Cream. Dock tycker nog jag bättre om Tri Vita C30 från samma märke, som jag testade för ett par år sedan. Det är snäppet billigare, ger ungefär samma effekt på mina pigmentfläckar, och gav mig en ordentlig lyster också, om jag inte minns fel. Allt som allt är det här ett bra och effektivt serum, men jag kommer nog hellre att köpa Tri Vita C30 efter sommaren, när jag ska ta itu med mina pigmentfläckar igen.

Elixir Cosmeceuticals Niactil 4% 360 kr/30 ml
Ett av pressproverna som besökarna på Daisy Beauty Expo fick med sig hem var Niactil 4% från det norska märket Elixir. Den har fått lysande recensioner i flera av de bloggar jag följer, och jag är själv väldigt förtjust i det här serumet. Det är otroligt lätt och behagligt på huden, och den svalkande gelkonsistensen är ett stort plus i kanten. Niactil innehåller 4% niacinamid, som återfuktar huden och motverkar pigmentfläckar. Även porerna får sig en omgång, och mina porer har varit ovanligt rena och sett mindre ut än vanligt under testperiodens lopp. Jag tyckte väldigt mycket om Niactil 4%, och skulle absolut kunna tänka mig att köpa den igen. Nu har dock Elixir släppt en uppgraderad version vid namn Niactil Advanced Pro, och jag är ganska sugen på att testa den också.

Palina Skin Philosofy Amazing Beauty Mask 695 kr/50 ml
Amazing Beauty Mask från Palina Skin Philosophy är en ansiktsmask som ger huden fukt och näring samtidigt som den motverkar ålderstecken. Bland ingredienserna hittar vi bland annat edelweissextrakt och vitamin E som båda är antioxidanter, vitamin C som motverkar pigmentfläckar, vitamin A och palmitoylpentapeptid-4 (säg det snabbt fem gånger om du kan!) som båda stimulerar kollagen- och elastinproduktionen i huden samt sötmandelolja som är mjukgörande och motverkar pigmenteringar. På det stora hela en ingredienslista som passar mig ganska bra. Den omedelbara effekten är att huden ser fuktmättad och fräsch ut efter att jag har använt Amazing Beauty Mask. Tyvärr använde jag den här produkten lite för sporadiskt för att jag ska kunna säga något om långsiktiga effekter på t.ex. pigmentfläckar och fina linjer, men den omedelbara effekten är som sagt en fuktmättad, välmående hy med fin spänst och lyster, och det tackar jag inte nej till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.