Sommarhjältar för torra fötter

Jag brukar alltid få torra fötter på sommaren, och jag tror inte att jag är ensam om det. Det hör liksom till årstiden. Men den här sommaren har det varit sämre ställt än vanligt, eftersom jag badat mer än vanligt, sprungit mer barfota och inte smort in fötterna särskilt flitigt. Konsekvensen har blivit torrare fötter än vanligt och gott om självsprickor.

Som tur var packade jag ned min elektriska fotfil från Philips när jag åkte iväg på semester, och den har bidragit stort till att få ordning på mina fötter igen. Torr hud och förhårdnader filas bort så att huden på fötterna kan tillgodogöra sig mjukgörande produkter på ett bättre sätt. Självsprickor kan givetvis inte åtgärdas på mekanisk väg, men filen gör huden runt sprickorna mjukare och mindre fnasig.För att ta itu med självsprickorna köpte jag en gammal klassiker från Scholl, nämligen deras kräm för spruckna hälar. Den funkar såklart inte bara på hälarna utan på hela fötterna. Mina sprickor sitter på ”trampdynorna” på insidan av foten. Efter att jag har smort mig med den här krämen morgon och kväll i några dagar är sprickorna i det närmaste borta. Inte helt, men nästan (jag ska inte utsätta er för före- och efterbilder). Filen använder jag högst en gång i veckan, eftersom överfilning kan göra mer skada än nytta på fötterna. Mellan filningarna använder jag ett milt exfolierande och fuktgivande fotserum från Dermosil, för att återfukta huden och få bort döda hudceller mellan filningarna och undvika ytterligare förhårdnader.

Snart är mina fötter i prima skick igen, och jag kommer att fortsätta med den här kuren för att förebygga nya sprickor och förhårdnader under sensommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.