Mitt samlade intryck av Cool Derma

I början av sommaren skrev jag om hudvårdsmärket Cool Derma, och de tre produkter ur serien Skinfitness som jag börjat testa därifrån. Hur har det då gått? Det tänkte jag att vi skulle titta på i dag. För referens kan jag nämna att jag (oftast) har yttorr hy med vissa rodnader på/runt näsa och haka. Någon hudterapeut har menat att jag kan ha rosacea, medan andra inte har sagt något alls om den möjligheten, och jag har aldrig fått någon diagnos. Det jag vet är att jag är lite känsligare på näsan och kinderna än i resten av ansiktet och därmed får vara lite försiktigare just i dessa områden när jag testar nya produkter, särskilt exfolierande sådana.

Jag har använt dessa produkter ett par-tre gånger i veckan i ett par månader nu. Anledningen till att jag inte har använt dem oftare är för att de är mycket aktiva och exfolierande, och jag känner inte att jag behöver så mycket exfoliering att jag vill använda dem oftare än så. Har du fet hy som lätt får tilltäppta porer och acne kanske du vill använda dem oftare – du får pröva dig fram. Tänk dock på att ta det lugnt i början och introducera produkterna gradvis allt eftersom du försäkrat dig om att huden tolererar dem. Detta är potenta produkter, och kör du på med alla tre produkter varje dag på en gång ökar du risken för en eventuell reaktion. Detta är också vad Cool Derma själva råder sina konsumenter att göra, så det är inget jag hittar på.

Under de cirka två månader som jag har använt Cool Dermas produkter har min hud framför allt varit väldigt ren. Detta trots den exceptionella värmen som inneburit bad, mängder av solskydd, sand, saltvatten, svett och så vidare. Allt detta som även en normal sommar brukar ge mig mer tilltäppta porer och oren hy under sommarmånaderna. Den här sommaren har min hy tvärtemot varit renare än vanligt. Jag har kompletterat Cool Dermas aktiva produkter med snälla produkter som innehåller vårdande snarare än aktiva ingredienser, dels för att inte överväldiga huden, dels för att kunna urskilja effekten av just Cool Dermas produkter bättre. Det har visat sig vara en vinnande kombination för mig, och min hud har varit ren och balanserad med mycket lyster. Porerna har blivit betydligt mindre synliga – till och med porerna på näsan, som nästan inga produkter annars rår på.

På bilden ovan har jag inte en gnutta smink på huden. Mina pigmenteringar syns, men det är också de enda ojämnheter jag har i huden. Bilden är tagen med mobilkamera, så skärpan är inte den bästa, men det var den bästa bilden med det bästa ljuset jag kunde hitta.

Eftersom jag har använt alla produkterna parallellt är det svårt att säga exakt vilken effekt varje enskild produkt har haft, men som helhet har de verkligen tagit min hudvårdsrutin till en ny nivå. Här har jag skrivit om hur de enskilda produkternas innehåll, hur de känns på huden och vilken effekt jag sett på kort sikt. Eftersom jag bara använder produkterna ett par-tre gånger i veckan och produktstorlekarna dessutom är generöst tilltagna är det mycket produkt kvar. Jag kommer att fortsätta använda Cool Derma på ett eller annat sätt, även om jag alltid brukar justera min hudvårdsrutin något vid årstidsväxlingar. Vi får se hur dessa justeringar ser ut i höst. Det tål att påpekas att ansiktskrämen är mycket återfuktande och huden känns ovanligt fuktmättad när jag har sovit med den, så åtminstone den kommer med största sannolikhet att få följa med mig in i hösten. Troligtvis tonern också, även om jag kanske kommer att använda den med glesare intervall i och med att temperaturen faller och huden blir torrare och mer lättirriterad. Rengöringen kanske jag eventuellt byter ut till något krämigare, eftersom balms, oljor och krämer brukar vara de rengöringar som funkar bäst på mig till hösten och vintern.

1 tanke på “Mitt samlade intryck av Cool Derma

  1. Pingback: Ansiktsbehandling hos Cool Derma | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.