Ansiktsbehandling hos Cool Derma

Häromveckan var jag på ansiktsbehandling hos Cool Derma, ni vet märket som jag har testat under sommaren. Kvinnan bakom märket heter Shidrokh Ghawami och är själv hudterapeut, och det var hon som utförde behandlingen. Nu har jag inte tagit några bilder före, efter och under behandlingen, och detta av tre anledningar:
1 – Före- och efterbilder i dåligt ljus tagna med mobilkamera säger inte särskilt mycket i sig. Och det är klart att huden har en fantastisk lyster direkt efter behandlingen när man precis blivit insmord med ansiktsmask, men det säger ju inget om den faktiska effekten på huden.
2 – När jag får ansiktsbehandling vill jag gärna vara i stunden, så jag kan vara uppmärksam på behandlarens handlag, observera känslan i huden och helt enkelt slappna av.
3 – Ni ser inte min bara hud dagligdags, så även om ni ser en tydligt och skarp bild av hur huden ser ut efter en behandling är det svårt för er att sätta det i relation till hur min den brukar se ut.

Därför får ni helt enkelt ta mig på orden när jag resonerar om hur min hud svarat på ansiktsbehandlingen. Med det sagt så slänger jag in en bild på hur min hy såg ut utan smink ett par veckor innan behandlingen så att ni vet på ett ungefär vilket utgångsläge jag hade. Inga större utbrott, men efter att bilden togs hade det tillkommit lite orenheter vid käklinjen. Vad jag hade för fuktnivå i huden vet jag inte. Det var i alla fall 30 grader varmt, fuktig luft och jag svettade konstant i ungefär en månad. Efter den långa inledningen ska vi kanske gå in på själva behandlingen. Under behandlingen användes inte bara produkter från Cool Derma, eftersom salongen även har produkter från andra märken i sortimentet, vilket jag tycker är bra. Ett brett utbud av märken och produkter ökar chanserna att hitta produkter som passar varje enskild kund, särskilt just nu, när Cool Dermas egna produktlinje fortfarande är ganska liten. Under behandlingen användes rengörande produkter från märket Thalion, som jag aldrig hade hört talas om förut, men som tydligen finns i över 50 länder. Dessutom håller Cool Derma på att utöka sitt sortiment, och i behandlingen användes en ny produkt som kommer att släppas nästa år (teaser, jag vet) för att återfukta huden och ge lyster.

Dessutom använde Shidrokh en intressant apparat med en teknik som kallas Colourlift. Det är en kombination av ljusterapi och lymfdränage och påminner lite om gamla tiders koppning. Det var som en sugkopp som flyttades runt i ansiktet och liksom sög upp huden i det området. Det var inte alls smärtsamt, utan snarare behagligt, som en lätt massage. Jag har varit lite nyfiken på det här med ansiktsmassage och lymfdränage tidigare men aldrig testat det, så det var roligt att få prova på den här behandlingen. Colourlift ska öka blodcirkulationen och stimulera lymfsystemet, och därigenom ge fastare hud och minska svullnad. Det jag kunde se efter behandlingen var att min hy hade fin lyster, såg oerhört slät ut och liksom hade lite mer stuns än vanligt, vilket jag tror kan vara tack vare Colourliftbehandlingen.

När jag kom dit konstaterade Shidrokh att min hud var yttorr och hade lite orenheter vid käklinjen, och när jag gick därifrån var huden fuktmättad och plumpad. Orenheter försvinner ju inte i ett slag hur bra behandlingen än är, men under de följande dagarna försvann de helt och har inte kommit tillbaka sedan dess. Jag tycker fortfarande att min hy ser extra fin och återfuktad såhär en vecka efter behandlingen. Inte nödvändigtvis så att behandlingen i sig sitter i, men som att min hy fick en chans att komma på rätt köl så att säga, och nu är mer i balans än vad den var när jag kom till salongen.Jag skulle fotas dagen efter behandlingen och bad Shidrokh att ge mig en behandling som skulle göra mig fräsch och plumpad (fast jag inte gillar det ordet) till fotograferingen. Hon fattade galoppen, och jag var väldigt nöjd med min hud när jag skulle fotas. Här ovan ser ni hur jag såg ut dagen för fotningen. Här är huden såklart sminkad, men den kändes slät, fuktmättad och fräsch och sminket satt otroligt fint på huden.

Jag fick också med mig ett par prover av produkter från Thalion som jag kunde smörja in mig med på morgonen för att få en en extra fukt- och lysterboost, och de var verkligen sköna på huden och rejält återfuktande. Nedan ser ni en gel som jag använde som serum samt en fuktkräm som jag lade ovanpå. Jag är definitivt nyfiken på att testa mer av Thalion efter att ha testat dessa.Med mig hem fick jag också Cool Dermas ansiktshanddukar, som jag hört mycket gott om. De är tillverkade i ekologisk bomull och är snabbtorkande, vilket jag uppskattar eftersom de hinner torka mellan användningarna. Det strukturerade tyget ger en mild exfoliering utan att riva mot huden. Multitasking Organic Cotton Professional Cleansing Cloth säljs i fyrpack för 299 kr. Det var mina upplevelser av behandlingen hos Cool Derma. Jag kan absolut rekommendera Shidrokhs behandlingar, och Cool Derma-produkterna vet ni ju redan att jag gillar. Ansiktshanddukarna har jag inte hunnit använda så mycket ännu, men utifrån det jag har testat verkar de riktigt lovande.

2 tankar på “Ansiktsbehandling hos Cool Derma

  1. Åh….nu påminde ju du mig om att man fick åka dit och hämta handukarna. Kanske måste kontakta henne inför nästa sthlms tripp 😀

    Du ser jättefin ut på bilden så jag hoppas fotograferingen gick bra ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.