Full face of first impressions

Jag älskar att titta på videor av typen ”full face of first impressions”, det vill säga när Youtubers testar produkter för första gången på kamera och pratar om sina första intryck av produkterna. Vissa gillar dem inte, eftersom man ofta behöver bära en produkt några gånger innan man kan ge ett rättvist omdöme om den, men jag tänker att man får ta det vad det är. Det är så roligt att se deras omedelbara reaktioner på produkter, och jag skulle heller aldrig betrakta dem som en grundlig recension.

Nåväl, i dag gjorde jag en sminkning som till stor del består av produkter som jag aldrig har testat förut. Jag tänkte att jag skulle prata lite om dem.Vi börjar med anledningen till att jag satte mig framför sminkspegeln till att börja med: nämligen den här varma ögonskuggepaletten från Diors Backstage-kollektion. Jag hade varit nyfiken på den här men inte känt att jag kunde motivera inköp av en varmt neutral ögonskuggepalett för 500 spänn när jag redan har ett antal liknande paletter här hemma. Därför blev jag extra glad när jag fick den här efter en presentation av Dior i helgen som var.  Mitt första intryck var att de matta skuggorna var otroligt fina att jobba med, medan de skimriga skuggorna krävde lite mer jobb för att bli täckande. Jag fick fukta penseln för att bygga upp intensitet i den skimriga ögonskuggan som jag har mitt på ögonlocket. Jag tänker dock att det är lite av Diors grej, ett diskret skimmer snarare än en blingig folieskugga. Jag blev riktigt nöjd med slutresultatet – en varm sminkning som framhäver min ögonfärg, och den skimriga, varma ögonskuggan som jag har på hela ögonlocket är superfin, även om den krävde lite jobb.Förutom ögonskuggepaletten har jag också testat mascaran Diorshow Pump ‘n’ Volume i vattenfast version. Jag brukar inte gilla vattenfasta mascaror, för jag tycker ofta att de är svåra att bygga upp någon ordentlig volym med, men med ett par-tre lager av den här fick jag fin volym, så mitt första intryck är gott även här.Nästa produkt som jag testar för första gången är – håll i er – Estée Lauder Double Wear. Japp, jag har lyckats vara sminknörd i alla dessa år utan att testa den nästan kultförklarade Double Wear. Till mitt försvar vill jag säga att jag inte riktigt har tänkt att det har varit en foundation för mig. Nu fick jag hem ett prov på den, och då hade jag ingen ursäkt för att inte testa längre. Och ja, vad ska man säga? På bilderna ser min hy helt airbrushad ut. Jag svär, jag har inte lagt på något filter eller redigerat annat än att korrigera ljus och kontrast en aning. Ingen facetune, inget blurrande, ingenting. När jag tittar mig i spegeln på nära håll, syns det dock ganska tydligt att jag är sminkad, och då tycker jag till och med att strukturen i huden har förstärkts en aning (porer syns ganska tydligt osv). Jag brukar sällan älska foundations med full täckning, och det här är inget undantag. Gillar du full täckning och lång hållbarhet tror jag den här är jättebra för dig, men jag föredrar en lättare foundation till vardags. Det här blev dock en bra påminnelse om att jag ska gå och skaffa mig ett ex av Double Wear Light, som jag tidigare testat och gillat.Den sista nya produkten att testas är det Giorgio Armanis Lip Magnet i nyansen Tangerine, som jag swatchade för er häromdagen. Formulan i sig är ju inte ny för mig, men det är första gången som jag bär just Tangerine i en sminkning. Här har jag applicerat Tangerine ovanpå en orangeröd läppenna för att ge färgen lite mer djup. Det blev jättefint tycker jag, och ett roligt sätt att liva upp sminkningen, som är ganska neutral i övrigt. På kinderna har jag lite bronzer och ett orange läppstift som inte är nya och som möjligtvis inte ens finns att köpa längre, så dem behöver vi inte bry oss om just i dag.

1 tanke på “Full face of first impressions

  1. Pingback: Dagens sminkning – Vibrato | Culture of make-up

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.