Dior Face & Body vs MAC Face and Body

Jag utlovade ju ett inlägg med en jämförelse mellan Diors och MAC:s respektive Face and Body-foundations, men sedan kom en värmebölja emellan, och jag slutade i princip använda foundation i några veckor. Men nu är det dags!

MAC Face and Body har varit en favorit det senaste året, och jag var väldigt nyfiken på om Diors variant skulle kunna mäta sig med den. Svaret blev … ja och nej. Trots att dessa två foundations är så lika i utseende och konsistens har de en del skillnader som gör att jag i princip gillar båda två lika mycket, men till olika tillfällen.Finish
MAC F&B har definitivt en mer utpräglad lysterfinish än Dior F&B. ”Dewy finish” skulle väl ungdomarna kalla det. Det är dock inte alls så att Dior F&B är matt och platt – jag skulle snarare säga att den har satinfinish. Det vill säga inte helt matt, men inte heller någon lysterbomb.

Hållbarhet
Här tycker jag att den stora skillnaden ligger. Dior F&B ska vara vattenresistent, vilket kanske är det som gjorde att den satt riktigt bra de få dagar jag faktiskt använde foundation i sommar. Trots tropisk hetta höll den riktigt bra på min hud, medan MAC F&B smälte bort som smör efter någon timme när det var som varmast. Jag mäter dock hållbarhet med två olika måttstockar. På sommaren handlar det om att min foundation inte ska rinna av i värmen eller lösas upp av hudens oljor, och där vinner definitivt Dior F&B. På hösten och vintern handlar hållbarheten om att min foundation inte ska krackelera på min yttorra hud, och där har jag en känsla av att MAC fortsatt kommer att vara favoriten, eftersom den är så fin just på lite torrare hy.

Täckning
Jag tycker nog att jag får lite mer täckning med Dior F&B. MAC F&B ska kunna byggas upp, men jag har aldrig fått till det riktigt snyggt. Jag tycker att Dior F&B är lättare att bygga upp snyggt i täckning, men det kanske har mer med preferens och teknik att göra. Nu föredrar jag ju i alla händelser en lätt täckning, men är ju bra att ha möjlighet att variera täckningen.

Pris
Givetvis är Dior F&B snäppet dyrare med sina 380 kr/50 ml, jämfört med ca 300 kr/50 ml för MAC F&B. MAC säljer ju dessutom F&B i en större förpackning på 100 ml som kostar ca 400 kr, vilket pressar ner milliliterpriset ytterligare. Jag skulle nog inte köpa en så stor förpackning, eftersom jag varvar min bas för ofta och inte skulle hinna göra slut på en så stor förpackning. Men det kanske kan vara ett alternativ om du använder MAC F&B mer eller mindre dagligen.

På det stora hela skulle jag nog säga att jag föredrar Dior F&B på sommarhalvåret, men att MAC F&B kommer att fortsätta vara min favorit under höst och vinter. Jag ska dock sätta Dior F&B på prov i höst, såklart och återraportera om min åsikt ändras åt något håll.

2 tankar på “Dior Face & Body vs MAC Face and Body

    • Både och, det beror på hudens förutsättningar. Är huden lite torr använder jag MAC utan primer eller Dior med en fuktgivande/lystergivande primer. Känns huden oljig, som i somras, använder jag ibland en nedmattande primer under Dior, men den klarar sig ganska bra på egen hand också. Dock har jag sällan jätteoljig hy, så det kan vara värt att tänka på. MAC skulle jag definitivt använda en nedmattande primer under på sommaren, som är den enda tiden på året som jag känner mig oljig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.